Tăriceanu: beszélni fogok Dragneával a közös elnökjelölt-állítás lehetőségéről

Tăriceanu: beszélni fogok Dragneával a közös elnökjelölt-állítás lehetőségéről
Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke ma azt mondta, hamarosan tárgyalni fog Liviu Dragneával arról, hogy az ALDE és a PSD közös jelöltet állít-e a jövő évi elnökválasztáson.

Hozzátette: jelenleg az európai parlamenti választás a legfontosabb.

„Egyelőre nem tárgyaltunk a közös jelöltállításról. Erre a beszélgetésre sor fog kerülni. Előbb elemzést kell készíteni, kellenek felmérések, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Úgy vélem, nálunk most az európai parlamenti választás a legfontosabb. (…) Azon lesz a hangsúly, hogy milyen témákkal indítjuk el az európai parlamenti kampányt” – mondta Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke.

Liviu Dragnea július 22-én a Románia Tv adásában említette meg, hogy a PSD és az ALDE talán közös jelöltet indít a romániai elnökválasztáson. Dragnea azt mondta, az erre vonatkozó elemzés a két párton belül már meg is kezdődött.

„A jelöltet nagyon komoly és szigorú elemzés alapján választjuk majd ki, nem személyes büszkeségek alapján. És lehet, hogy közös jelölt lesz. Beszéltem Tăriceanu úrral, és megegyeztünk, hogy minden változat elképzelhető, viszont nagyon jól meg fogjuk gondolni” – mondta Dragnea.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A kormány a jelek szerint visszakozik az adórendszert módosító meghirdetett intézkedések elől. Liviu Dragnea PSD-elnök tegnap kijelentette, hogy a kormány nem fog hirtelen életbe léptetni semmi olyan intézkedést, ami ártana a vállalatoknak, utalva ezzel a vállalatok üzleti forgalom alapján való megadóztatása, valamint a szolidaritási adó bevezetésére.
Belpol