Tăriceanu az államelnöki hivatal honlapjának bezárását szeretné elérni

Tăriceanu az államelnöki hivatal honlapjának bezárását szeretné elérni
A Facebook közösségi portálon közzétett posztjában Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE elnöke az államelnöki hivatal weboldalának a bezárására szólított fel.

A szabadelvű politikus azzal indokolja kérését, hogy a www.presidency.ro több ízben hamis információkkal árasztotta el a közvéleményt.

Példákkal is szolgált: április 27-én Klaus Iohannis államfő azt állította, hogy Franciaország egyik megyéjében részlegesen megnyitottak ugyan néhány iskolát, ám néhány nap múlva több nebuló elkapta az új koronavírust, s néhány tanár az intenzív osztályra került.

Tăriceanu szerint ilyesmire nem került sor Franciaországban, a hamis információ szórásával pedig az államfő pánikot keltett a romániai lakosság körében.

Ugyanakkor április 29-én a weboldal közli Iohannis videónyilatkozatát, amelyben azt állítja, hogy egy romániai politikai párt titkos megállapodást kötött egy idegen országgal Románia egy részének eladására.

„Semmilyen bizonyíték nincs erre a kijelentésre, pánikot kelt csupán, és gyűlöletet szít egy romániai nemzeti kisebbséggel szemben. Eddig több weboldalt bezártak hamis információk terjesztéséért, ezeknek pedig messze nem volt akkora látogatottsága és fontossága, mint a presidency.ro weboldalnak” – olvasható Tăriceanu nyilatkozatában.