Szoros küzdelmek Moldovában

Szoros küzdelmek Moldovában
Pontot rabolni indultak Moldovába a Kolozs megyei férfi röplabdacsapatok (Bákóba a Dési Egyesülés, Karácsonkőre a Kolozsvári Universitatea Sportklub), és sikerült is nekik. A désieknek azonban nem sikerült elkerülniük a vereséget az A1-osztály 16. fordulójában.

(erkedi, póka)

Nem volt könnyű dolguk a bákói sportcsarnokban a Szamos mentieknek, habár az újonc Ştiinţával álltak szembe. A lehető legrosszabbul kezdték a mérkőzést a vendégek, az első két szettet elvesztették, de azután valósággal megtáltosodtak.  A harmadik és a negyedik játszmát már ők uralták, és adott pillanatban úgy nézett ki a dolog, hogy meg is nyerik a találkozót. A hajrában elfáradtak az Egyesülés játékosai, már nem bírták a hazaiak által diktált iramot és az ötödik szettet elvesztették 15–10-re. Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edző megpróbálták pihentetni az alapembereket (köztük a magyar Nagy Pétert is) az utolsó játékrész küszöbén, de ez a húzás sem vált be, a tartalékok tudásszintje elmarad a várakozástól. Így alulmaradtak a lelkesedésből is jelesre vizsgázó bákói gárdával szemben. A találkozó két órát és 5 percet tartott.

Végeredmény: • Bákói Ştiinţa–Dési Egyesülés 3:2 (20, 24, –23, –18, 10).

A következő fordulóban, február 11-én, szombaton a Dési Egyesülés hazai pályán régi riválisát, a Nagybányai Ştiinţa Explorări együttesét fogadja.

Közel hasonló forgatókönyv szerint zajlott a karácsonkői/Piatra Neamţ-i mérkőzés, ahol a sereghajtó házigazdák 2–0-s vezetésénél „ébredt fel” a Lőtei Attila Rómeó edzette gárda. A Kolozsvári Universitatea Sportklub viszont a győzelmet is megszerezte, mivel lendülete az ötödik játszmára is kitartott. Az összecsapás 110 percet tartott. A fehér-feketék következő ellenfele Bákó lesz a Horia Demian Sportcsarnokban.

Végeredmény: • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Kolozsvári Universitatea Sportklub 2:3 (20, 17, –20, –23, –9).

További eredmények: • Galaci Arcada–Nagybányai Ştiinta Explorări 3:0 (kedden játszották) • Karánsebesi SE–Bukaresti MSC 0:3. A Krajovai U MSC–Bukaresti Steaua és a Zilahi MRK–Ploieşti-i Tricorulorul találkozó lapzárta után ért véget.

Az állás: 1. Arcada 40 pont/16 mérkőzés, 2. Steaua 39/15, 3. Zilah 34/15, …, 9. DÉS 14, …, 11. KOLOZSVÁR 12.