Szárnyalás – Megnyílt Kun Árpád György kiállítása

Szárnyalás – Megnyílt Kun Árpád György kiállítása
Szárnyalás címmel nyílt meg Kun Árpád György szobrász kiállítása az Ars Sacra Claudiopolitana Egyházi Kiállítótérben. A kedd délutáni megnyitón Nagy Emőke, a galéria vezetője, és László Attila főesperes köszöntötte az egybegyűlteket, a tárlatot Forró Ágnes képzőművész nyitotta meg.

„Szárnyalás – lélekszintű jelentés lenne? Vagy az ember szellemi továbbfejlődését és vágyát vetíti elénk? Szárnyalnak itt madárszerű alakok, szárnyra kapott láthatatlan lények, révülő sámánok” – jegyezte meg méltatásában Forró Ágnes. Mint elmondta: ellátogatva Kun György műtermébe, alkalma adódótt bepillantást nyerni a művész vázlatfüzetébe, aki minden egyes szobrához, makettjéhez számos rajzot és vázlatot készít, Kun György ugyanis nagy jelentőséget tulajdonít a rajzolásnak, csak ezután következhet a mű létrehozása.

„Maga az alkotási folyamat sokszínű, végtelen variációk sorából épül fel. Hogy alkotásai ne váljanak modorossá, Kun György több szobron dolgozik egyszerre, közben pihenteti az egyes elkezdett munkákat” – fejtette ki a méltató, aki a szobrász szavait idézve fejezte be mondandóját: „Amikor megrajzolom a szobrot, és elkészül a makett, rájövök, hogy az üzenet milyen anyagban tud kiteljesedni: kőben, fában, cementben, vagy akér bronzban”.

A megnyitón közreműködött Palkó Csanád (szaxofon) és Veress Gáspár (zongora). A kiállítás a Szentegyház/I. Maniu utca 4 szám alatt látogatható az Ars Sacra Claudiopolitana Egyházi Kiállítótérben.

(Borítókép: Kun Árpád György szobrász az Ars Sacra Claudiopolitana Egyházi Kiállítótér márciusi tárlatának meghívottja. Fotó: Horváth László)