Sporthírek röviden: nyert a CFR Clinceni-ben

Sporthírek röviden: nyert a CFR Clinceni-ben

LABDARÚGÓ MAGYAR NB I., 2. FORDULÓ

A Mezőkövesd Zsóry FC hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg TE FC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki nyitányán, ezzel megszerezte első pontját. Az előző idényhez képest jelentősen átalakult ZTE – a Székesfehérvári MOL Fehérvár elleni hazai 3–3 után – másodszor sem kapott ki, de nem is nyert.

Eredmények, OTP Bank Liga, 2. forduló: • Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC 1–1 (gól: Marin Jurina – 62. perc, illetve Vass Patrik – 37. perc) • Budapesti MTK–Budapesti Honvéd 3–1 (Gera Dániel Richárd – 16., Sebastián Herrera Cardona – 66. és Katona Máté – 77. perc, illetve Gazdag Dániel – 26. perc) • Székesfehérvári MOL Fehérvár–Paksi FC 1–1 (Armin Hodzics – 92. perc, illetve Szélpál Norbert – 80. perc). Vasárnapra maradt az Újpest FC–Budafoki MTE találkozó, szeptember 5-én játsszák a Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC mérkőzést, és a Ferencvárosi Torna Club–Diósgyőri VTK mérkőzést is elhalasztották, de új időpontját még nem jelölték ki. Az állás:  1. MTK 4 pont/2 mérkőzés, 2. Budafok, DVTK és Újpest 3–3 pont (egyaránt 2–1-es gólarány), 5. ZTE és Fehérvár 2–2 (egyaránt 4–4-es gólarány), 7. FTC 1/1 (1–1), 8. Mezőkövesd és Paks 1/2 (egyaránt 2–3-as gólarány), 10.  Puskás Akadémia 0/0 (0–0), 11. Kisvárda 0/1 (1–2), 12. Honvéd  0/1 (1–3).

LABDARÚGÓ I. LIGA, 1. FORDULÓ: ELRAJTOLT A ROMÁNIAI ÉLVONAL

Pénteken kezdetét vette a román labdarúgó I. liga 2020–2021-es idénye.

Eredmények, pénteken: • Piteşti Argeş FC–Botoşani-i FC 2–3 (gól: Gabriel Deac – 79., 11 m és Ionuţ Năstăsie – 85. perc, illetve George Alexandru Cîmpanu – 9., Andrei Chindriş – 47. és Mihai Roman I. – 73. perc; a találkozót a kolozsvári Horaţiu Mircea Feşnic vezette, egyik segédje a szintén kolozsvári Alexandru Cerei volt). Szombaton: • Konstancai Viitorul–Aradi UTA 1–1 (Gabriel Iancu – 43. perc, 11 m, illetve Valentin Buhăcianu – 45. perc; az egyik partjelző a zilahi Tunyogi Ferencz volt) • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Krajovai Universitatea FC 0–1 (Elvir Koljics – 89. perc; az egyik megfigyelő a nagybányai Székely Zoltán volt) • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–FCSB 0–3 (Dennis Man – 33., Florin Tănase – 36. és Olimpiu Moruţan – 91. perc, 11 m) • Vasárnap: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Târgoviştei Chindia 1–0 (Juan Pablo Passaglia – 22. perc) • Clinceni-i Academica–Kolozsvári CFR 1907 1–2 (Eugen Cebotaru – 48. perc, 11 m, illetve Valentin Costache – 15. és Claudiu Petrila – 75. perc). Hétfőn játsszák a Voluntari-i FC–Medgyesi Gázmetán (18 órakor) és Bukaresti Dinamó–Nagyszebeni AFC Hermannstadt (21 órakor) összecsapást, élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó.

U FC: KÉT BARÁTSÁGOS MECCS ELLENTÉTES ELŐJELLEL

Néhány nappal a másodosztályú bajnoki rajt előtt utolsó két előkészületi mérkőzését vívta az Adrian Falub edzette Kolozsvári U FC – az egyiket megnyerte, a másikat elvesztette egy góllal. A III. ligás Dési Egyesülés ellen a Herbák/Dermata/Clujana Sportbázison játszottak a fekete-fehérek, s ez a meccs már nem volt olyan sima, mint a néhány héttel korábbi első találkozó, amelyet 4–0-ra nyert az U FC. Ez a mérkőzés 3–2-vel végződött – az első félidőben az izraeli idegenlégiós Idan Golan sziporkázott, góljaival 2–0-ra vezetett szünetben az U FC. Fordulás után kilenc perccel a désiek szépítettek Florin Blaj révén (2–1), de a 60. percben visszaállt a kétgólos különbség, az argentin csatár Matías Roskopf 16 m-ről betalált (3–1). A hajrában szépített az Egyesülés, a 85. percben ismét Blaj volt eredményes, s beállította a 3–2-es végeredményt.

A két együttes összeállítása:

U FC: Vâtcă – Negrean, Mihai Dolghi (a Kolozsvári Jövőtől érkezett 18 éves játékos), Gabriel Tamaş, Srdjan Luchin – Inácio, Neciu, Andrei Mureșan, Alex Pop – Golan, Gavra; cserék: Telcean, Roskopf, Novac, Moraru és Rus.

Dési Egyesülés: Farcaş – Papp, Kereki, I. Rus, Roş – Cătinean, Cocian, Ad. Pop, Frăsinean – B. Pop, Blaj.

A II. ligába frissen feljutott Lénárdfalvi ACSF-től 4–3-ra kikapott az U FC. Már a 3. percben vezettek Falub tanítványai, Dorin Goga értékesített egy büntetőt (1–0). A 20. percben egyenlítettek a házigazdák, majd hét perc múlva vezetést szerezhettek volna 11-esből, de Muţiu hárított. A félidő hajrájában három gól is esett, 2–1-es vezetés után Bogdan Barbu egyenlített az U FC-től (ő is büntetőt értékesített), de a hosszabbításpercekben ismét a lénárdfalviak voltak eredményesek (3–2). A 62. percben ismét Barbu egalizált (3–3), de a hajrá ismét a házigazdáké volt, akik végül maguk javára döntötték el az összecsapást (4–3).

Falub kezdőcsapata: Muțiu – Horj, Barbu, Telcean, Dican – Rus, Novac, Taub, Mânărean – Goga, Pop; cserék: Meşter, Paşcalău, Ilieş, Mureşan, Moraru és Roskopf.

ELHUNYT EMIL JULA

Mindössze 40 éves korában Németországban elhunyt Emil Jula, aki két ízben is volt a Kolozsvári U FC játékosa. A csatárral szívinfarktus végzett.

Jula a kincses városban született 1980. január 3-án, gyerek és junior játékosként az U FC-nél kezdett, ahol 1998-ban bekerült a nagycsapatba. 2006-ig és 2014-ben volt a kolozsváriak támadója, az első időszakban összesen 19-szer volt eredményes 66 mérkőzésen, aztán még ötször lőtt gólt 2014-ben. A Galaci Oţelulhoz igazolt, tagja volt a 2007-ben Intertotó-kupát nyert együttesnek, egy idényt a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i Csalhónál is töltött. Külföldön Németországban (Energie Cottbus, MSV Duisburg, VfL Osnabrück és TuS Bersenbrück), valamint 2013-ban a ciprusi Anorthosis Famagusztánál játszott, 2018 és 2020 között a TuS Bersenbrück másodedzői szerepét töltötte be.

ELMARADT BL-SELEJTEZŐ ÉS EL-ELŐSELEJTEZŐ

Másodszor is elmaradt a feröeri KÍ Klaksvík és a Slovan Pozsony/Bratislava mérkőzése a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Kedden a szlovák küldöttség egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált, a péntekre halasztott összecsapást újabb esetek miatt az európai szövetség (UEFA) törölte.

Szombaton sem tudták lejátszani a gibraltári Lincoln Red Imps és a koszovói KF Prishtina Európa Liga-előselejtezőjét. Az eredetileg keddre kiírt találkozót azért halasztották szombatra, mert nyolc koszovói játékos koronavírustesztje pozitív lett. Bár a csapat elutazott a miniállamba, ott a hatóságok nem engedélyezték a mérkőzés megrendezését. A KF Prishtinának teljesen új kerettel kellett szombaton Gibraltárba utaznia, de sajtóhírek szerint a rivális koszovói kluboktól kölcsönkapott játékosokból álló keretben is nyolc játékos tesztje pozitív lett, így az együttes nem jelent meg a 18 órára kitűzött kezdésre, és a meccs elmaradt.

Mindkét párharcról az UEFA-nak kell döntést hoznia – az európai szövetség szombati közleménye szerint az ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottság elé került a Slovan ügye.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei