Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

ÚSZÓSZÖVETSÉGI VITA: JANUÁR 8-ÁN ELNÖKVÁLASZTÁS, ADDIG MARAD GYÁRFÁS

Gyárfás Tamás elnök írásban is benyújtotta lemondását, ugyanakkor január 8-ig, a rendkívüli elnökválasztó közgyűlésig még ellátja feladatait a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) élén. A MÚSZ tájékoztatása szerint az elnökség rendkívüli ülésén a tagok döntöttek úgy, hogy Gyárfás – szándékaival ellentétben – ne azonnali hatállyal távozzon a szövetség éléről, hanem maradjon a választásig, ezzel biztosítva az ügyvitel zavartalanságát. Az ülésen az elnökség tagjai közül senki sem jelezte távozási szándékát.

SIMONE TEMPESTINI ROMÁN ÁLLAMPOLGÁR LETT

Megkapta a román állampolgárságot a kétszeres román ralibajnok olasz Simone Tempestini. Ifjabb Tempestini 1994. augusztus 12-én született, a Kolozsvári Napoca Rally Academy egyesületnek versenyez édesapjával, Marco Tempestinivel együtt. A román ralibajnokságban elért kiváló eredmények mellett a WRC junior világbajnoka is. Simone Tempestinin kívül idén több sportolót honosítottak Romániában, közte a riói olimpián bronzérmes csecsen Albert Saritovot, még további három birkózót – Katerina Zsidacsevszka, Katerina Sassa és Jevgenyij Orlov –, a női kosárválogatottban nemrég debütált Ashley Janeen Walkert, továbbá Kehinde Fatai és William De Amorim labdarúgókat, Julia Dumanska kézilabdázót és Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira futsal játékost. (póka)

RÖGBI TAG: SZAMOS VÖLGYE KUPA APAHIDÁN

Évről-évre egyre több vidéki településen alakul gyermek rögbicsapat. Legelőször Nagyiklód községben indult meg a helyi gimnázium tanulóiból álló együttes, majd később a Kolozsvár melletti Apahidán is megszerették e sportágat a diákok. Éppen ott rendezték meg a múlt napokban az iskolások számára kiirt rögbi tag (a sportág kontaktus nélküli válfaja) Szamos Völgye Kupát, amelyre hat környékbeli csapat nevezett be. Több mint háromórás   küzdelem után az első helyen a Szamosszentmiklósi Gimnázium együttese végzett. Másodikak voltak a Magyargyerőmonostori Gimnázium tanulói, míg a dobogó harmadik fokára az Apahidai Technológiai Líceum alakulata léphetett fel. A további sorrend: 4. Kolozsvári Liviu Rebreanu Líceum 5. Buzai Általános Iskola 6. Nagyiklódi Gimnázium. Legközelebb a nagyiklódi iskola sportterme ad otthont hasonló rögbi tag rendezvénynek. (erkedi)