Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

U-BT: JÁTÉKIRÁNYÍTÓ ÉRKEZETT

A Kolozsvári U-BT tapasztalt kosarassal pótolja a Gregory Vargas távozása okozta űrt, miután a játékirányító személyes gondok miatt kénytelen volt az Egyesült Államokba távozni. Az újonnan leigazolt játékos a kettős, grúz/georgiai és amerikai állampolgársággal rendelkező 30 éves, 185 cm magas Michael Dixon. A kosaras 1990. december 1-jén született Kansas Cityben (Missouri állam), a helyi egyetemen kezdett sportolni, 2014-ben Memphisben végzett, majd felnőtteknél megfordult a litván BC Dzukija és BC Pieno Zvaigzdes, a cseh Nymburk, a görög AEK Athéna, a francia SIG Strasbourg, a török Bahcesehir Koleji és az olasz Pallacanestro Reggiana együttesénél. A Bajnokok Ligája előző idényében a cseheknél szerepelt, meccsenként átlagban 13,2 pontot és 2,4 lepattanót szerzett, továbbá 3,7 döntő passzt jegyzett. Szerepelt a grúz válogatottban is, kiválóan teljesített a 2019-es szerbek elleni világbajnoki selejtezőn (36 pont és 9 gólpassz).

Teljes nevén Michael Andre Dixon Jr. azt nyiltakozta az egyesület honlapjának (www.u-bt.ro), hogy a hagyományok és az edzők (Mihai Silvăşan és a montenegrói Dusko Vujosevics) miatt választotta a klubot, s mert az olasz együttesnél kollégája volt az itt játszó amerikai Patrick Neal Richard II., aki melegen ajánlotta a kincses várost és csapatát.

APSR: LARISA IORDACHE A LEGJOBB

A Romániai Sportújságírók Szövetségének (APSR) bizottsága kihirdette a legjobb romániai versenyzők 10-es listáját a 2020-as évre. Az élen a tornász Larisa Iordache végzett, aki nemrég a törökországi Mersinben az Európa-bajnokságban két aranyérmet szerzett.

Iordache az Eb-n négyszer végzett a dobogón, első lett gerendán és talajon, ezüstérmet szerzett ugrásban és a csapattal. A listán Simona Halep teniszező végzett a második (2020-ban három WTA tornát nyert Dubajban, Prágában és Rómában), a római Európa-bajnokságon aranyérmes Alin Alexuc-Ciurariu kötöttfogású birkózó pedig a harmadik helyen. A listán a 9. helyen találjuk a nemrég ifjúsági és sportminiszternek kinevezett parakerékpáros Novák Károly Eduárdot, aki három érmet szerzett a tavalyi világbajnokságon.

A 10-es lista: 1. Larisa Iordache (torna), 2. Simona Halep (tenisz), 3. Alin Alexuc-Ciurariu (kötöttfogású birkózó), 4. Simona Radiş, Ancuţa Bodnar (evezés), 5. Laura Ilie (sportlövészet), 6. női evezős nyolcas (kormányossal), 7. Ciprian Tudosă, Marius Cosmiuc (evezés), 8. Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş (evezés), 9. Novák Károly Eduárd (parakerékpár), 10. Ana-Maria Popescu (vívás).

promedtudo2Hirdetés