Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

TOVÁBBJUTOTTAK BEGUÉK LINZBEN

A Linzben rendezett 202 250 dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán sikerrel vette az első akadályt Irina-Camelia Begu és az argentin Nadia Podoroska párosa. A nyolcaddöntőben Beguék 84 perc alatt két 6:4-es játszmában bizonyultak jobbnak az Ana Danilina, Elixane Lechemia (kazah, francia) kettős ellen. A román–argentin duó eddigi jutalma 1598 dollár és 60 világranglistapont. Beguék a következő fordulóban a Lucie Hradecka, Katerina Siniakova (cseh, 1. kiemelt)–Natela Dzalamidze, Eden Silva (orosz, brit) párharc győztesével mérkőznek. Érdekesség, hogy egyesben a páros tagjai, Begu és Podoroska egymás ellen játszanak az első körben.

Kiesett viszont a Laura-Ioana Paar, Julia Wachaczyk (román, német) páros, amely egy óra és 18 perc játék után 6:4, 6:2-re kikapott a negyedik favorit Arantxa Rus, Tamara Zidansek (holland, szlovén) kettőstől. Paarék 1226 dolláros csekkel és egyetlen WTA-ponttal vigasztalódhatnak.

RAFAEL NADAL VILÁGRANGLISTACSÚCSA

A spanyol Rafael Nadal megszakítás nélkül 790. hete tagja a top 10-nek, s ezzel megdöntötte Jimmy Connors rekordját. A 20-szoros Grand Slam-győztes mallorcai teniszező először 18 évesen, 2005 áprilisában tört be a közvetlen élcsoportba, s azóta sem volt a tizediknél rosszabb helyen. A legendás amerikai játékos, Connors a rangsor bevezetésétől kezdve, azaz 1973. augusztus 23-tól 1988. szeptember 25-ig, tehát 789 hétig állt a legjobb tíz között. Összesítésben egyébként a svájci Roger Federer vezet, aki összesen 921 hetet töltött a top 10-ben, őt Connors (816), Nadal (790), az amerikai Andre Agassi (747) és a csehszlovák–amerikai Ivan Lendl (671) követi. A mostani világelső szerb Novak Djokovics jelenleg a hatodik 656 héttel.

ELŐSZÖR TELJESÍTETTE AZ IRONMANT DOWN-SZINDRÓMÁS SPORTOLÓ

Sporttörténelmet írt Chris Nikic, aki első Down-szindrómásként teljesített egy Ironmant. A BBC beszámolója szerint a 21 éves amerikai sportoló a floridai Panama City Beachen rendezett viadalon teljesítette a 3,86 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és maratoni futásból álló erőpróbát. Nikic 16 óra, 46 perc, 9 másodperc alatt ért célba, ez 14 perccel a hivatalos szintidő alatt van. Édesapja a célba érkezést követően elmondta, szerettek volna példát mutatni a hasonló betegséggel küzdő gyerekeknek és családoknak, bebizonyítva ezzel, hogy bármit elérhetnek.

JÉGKORONG ERSTE LIGA: TÖRÖLTÉK A KÖZÉPSZAKASZT

A klubok megállapodtak arról, hogy eltörlik a középszakaszt a jégkorong Erste Ligában. A sorozat honlapja szerint az egyesületek képviselői az eddigi tapasztalatokat és a járványhelyzetet figyelembe véve úgy határoztak, hogy az alapszakaszban minden csapat négyszer játszik egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben, középszakasz viszont nem lesz. Az alapszakasz a tervek szerint február 24-ig tart, a rájátszásba az első nyolc helyezett jut be. Az erdélyi csapatok jövő héttől fogadják a magyarországi együtteseket.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport
Sport