Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: CSÍKSZEREDA ELSŐ GYŐZELME

A Csíkszeredai Sportklub három góllal győzött a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján. A csíkiai 4–1-es sikeréhez Bíró Tamás Áron, Radim Valchar 2 és Antal Zsombor járult hozzá, a házigazdáktól Orbán Attila talált be. A Brassói ASC Corona háromgólos előnyt pazarolt el az előző idényben ezüstérmes MAC Budapest otthonában.

Eredmények (a szövetség honlapjáról): • Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub 1–4 (1–1, 0–1, 0–2) • MAC Budapest– Brassói ASC Corona 4–3 (0–3, 3–0, 1–0). A tabellán: 1. Ferencvárosi Torna Club 15 pont/6 mérkőzés (31–16), 2. MAC 15/6 (26–13), 3. Diósgyőri VTK Jegesmedvék 14/6, 4. Újpesti TE 12/6, 5. Székesfehérvári Fehérvári Titánok 7/6, 6. Acélbikák 6/6, 7. Corona 4/5, 8. Csíkszereda 3/5, 9. Bécsi EV Vienna Capitals 2/6.

MEGMŰTÖTTÉK BERKI KRISZTIÁN VÁLLÁT

Sikeresen megoperálták Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász vállát. „Jól vagyok, teljesen sikeres volt a beavatkozás. Ahogy már előzőleg is mondtam, ugyanabban a vállamban volt a probléma, ahol korábban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van” – idézi a magyar szövetség hétfői beszámolója Berkit. A lólengés-specialista már több mint egy hónapja küzdött vállproblémával, különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem oldódott meg, ezért volt szükség az orvosok által javasolt beavatkozásra. „Mindent a tokiói olimpiának rendelek alá, ezért is akartam minél előbb túl lenni ezen az egészen, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel és az olimpiával kelljen foglalkoznom. Minden jól sikerült, úgyhogy most néhány napig pihenek, utána pedig kezdődik a rehabilitáció” – mondta az UTE sportolója.