Sorsoltak a Román Kupában

Sorsoltak a Román Kupában
Ismert a labdarúgó Román Kupa negyedik fordulójának menetrendje, ebben a szakaszban két kolozsvári együttes érdekelt, tét a tizenhatoddöntőbe jutás.

(erkedi, póka)

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában megejtett sorsolás értelmében a másodosztályú Kolozsvári U FC a III. ligában az idei nyáron feljutott Váradszentmártoni SK alakulatával került össze. A bihariak a Szászfenesi Sk kárára jutottak a harmadosztályba. A találkozót Biharszentjános/Sântion faluban rendezik.

Annak ellenére, hogy otthon (mármint a szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison, az egykori Viktória Stadionban) fognak játszani, a Kolozsvári Egészség játékosainak már nehezebb dolguk lesz, mivel ellenfelük a II. ligába jutásért harcoló, és a nagybányai volt I. ligás labdarúgó, Romulus Buia edzette Lénárdfalvi ACSF együttese lesz (szintén az 5. csoportból), amely az elmúlt bajnokság végén is az elsők között végzett a táblázaton. Kiss Csaba, a Zöld Vírusok edzője legutóbb Désen lapunknak elmondta, hogy idén is minél előbbre szeretnének jutni a Román Kupában.

A 18 találkozót szeptember 10-én vagy 11-én, 16.30-kor bonyolítják le, az időpontot később véglegesítik.

A további erdélyi mérkőzések: Alsógáldi Ipar–Szászrégeni Lendület, Kisjenői Körös–Aradi UTA, Győröd és Szőlőtelep–Temesvári Ripensia, Resicabányai MSC–Temesvári ASU Politechnika és Barcarozsnyói Olimpic Cetate–FK Csíkszereda.