Smart City konferencia – hogy jobb legyen az életünk

Smart City konferencia – hogy jobb legyen az életünk
A Romániai Okosvárosok (Smart Cities of Romania) klaszter minden érdeklődőt meghív november 10-i konferenciájára, amelynek középpontjában idén a fenntartható fejlődést szolgáló technológiák állnak.

Az immár nyolcadik kiadásához érkezett Smart City értekezleten olyan témakörök kerülnek terítékre, mint az okos-, illetve energetikailag hatékony épületek – zöldházak; városfejlesztés 2027 perspektívájában: az okos városok infrastruktúrája, a közösségek fenntartható fejlődésének az útja; a közösségek energetikai hatékonysága; biztos és hozzáférhető energiaforrások; a társadalom, a közösségek és a közintézmények megújítása az innováció és a digitalizálás segítségével – cloud szolgáltatások; okosszállítás, városi mobilitás – korszerű lehetőségek és mentalitásváltás; városok felügyelete – közbiztonság.

A rendezvény, amelynek a bukaresti Román Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont, hibrid, azaz online is lehet követni, ehhez ingyenesen regisztrálni a conference2022.scorcluster.ro oldalon lehet, ahol a részletes program is megtalálható. A meghívottak illetve felszólalók között kormánytagok, államtanácsosok, különböző országos szervezetek és állami intézmények vezetői, illetve az országban változást kezdeményező cégvezetők szerepelnek.

Az előadók egyike a kolozsvári Kuszálik József vállalkozó, aki előadásában – A társadalom, a közösségek és a helyi önkormányzatok katalizálása az innováció és a mesterséges intelligencia révén – azt fogja bemutatni, hogy az olyan innovatív technológiák, mint a mesterséges intelligencia (AI) és a drónok hogyan segítik a szervezetek és talán a társadalom egészének megváltoztatását. Ehhez saját vállalata példáját hozza fel, ahol sikerült jelentősen növelni a fizetéseket, miközben a munkaidőt 8 óráról 6 órára csökkentették.

A rendezvényen a tervek szerint együttműködési szerződést ír alá két, okosvárosokkal foglalkozó klaszter, a szervező Smart City of Romania és a Román Egyesület az Okosvárosokért, mintegy példát mutatva a kisebb közösségeknek is, hogy egységben az erő, és ha összefognak, akkor többet érhetnek el, sikeresebbek lesznek – így lehet jobb Erdélyben és Romániában az életünk.

 

Fotó: facebook/scor

 

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Magyar nyelvű szentmisét mutatott be és fiatalokat bérmált szombaton Bukarestben, a Minden Kegyelmek Édesanyjának nevét viselő Barátok templomában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
Közhír