Silvăşan: Bukarestben döntsük el a párharcot

Silvăşan: Bukarestben döntsük el a párharcot
Csütörtökön elutazott a Kolozsvári U-BT kosárlabdacsapata a férfi Nemzeti Ligában ma esedékes, Bukaresti Steaua Eximbank MSC elleni döntős párharc harmadik mérkőzésére.

A találkozó 20 órakor kezdődik a Mihai Viteazul Sportteremben, élőben közvetíti a DigiSport2 tévéadó.

Mihai Silvăşan a következőket nyilatkozta az egyesület honlapján (www.u-bt.ro): „Szeretnénk a sorozatot Bukarestben lezárni, ha lehet, akár már pénteken. A Steaua azt kívánja, hogy a bajnokság folytatódjon, és semmiképpen nem akarja a döntőt három meccs után befejezni. Éles küzdelem várható, nekünk megvan a 2–0-s előnyünk, de már a vasárnap esti meccs után is mondtam a fiúknak, hogy nem szabad kiengednünk egy pillanatig sem. Tanulnunk kell a Nagyvárad elleni elődöntőből, amikor szintén 2–0-ra vezettünk, és túlságosan relaxáltunk. Remélem, nem ismétlődik meg a történelem. A fiúk is rövidre akarják zárni a dolgot, Bukarestben már be akarják fejezni a sorozatot. Csapatunknak még egy győzelemre van szüksége.”

Ha pénteken a fővárosiak nyernek, akkor a negyedik összecsapást ismét Bukarestben rendezik, vasárnap 19.30 órai kezdettel (élőben szintén a DigiSport2-n lenne követhető). A kolozsvári kosarasoknak pozitív a mérlege a Steaua ellen, a már említett két döntős siker mellett a bajnokság alapszakaszában további négyszer is legyőzték és egyszer a kupában is diadalmaskodtak ellenük.

Az U-BT-nek négy bajnoki címe van, legutóbb 2011-ben hódította el a trófeát.