Sevil Shhaideh meghozta döntését …

Sevil Shhaideh meghozta döntését …
Meghozta döntését Sevil Shhaideh, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának csütörtökre tervezett ülésén közölni fogja azt. Mihai Tudose miniszterelnök elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy bűnvádi eljárás folyik ellene – jelentette ki a kormányfő-helyettes az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) székházából távozva. Mihai Tudose kormányfő korábban elégedetlenségének adott hangot, amiért Shhaideh asszony ellen eljárás indult.

A kormányfő-helyettest a Belina-ügyként ismert iratcsomó miatt hívták be szerdán a DNA-hoz. Sevil Shhaideh ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt folyik eljárás ebben az ügyben. A hatóság szerint Sevil Shhaideh, aki a DNA által feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt, hivatali visszaélést követett el, amikor - a vádhatóság szerint - törvénytelen módon átutalták a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.
 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Súlyos vereséget szenvedett a korrupcióellenes ügyészség (DNA) az alkotmánybíróságon azt követően, hogy a vádhatóság eljárást indított a hírhedt, Btk.-módosító 13-as sürgősségi kormányrendelet ügyében. A taláros testület kimondta, hogy a DNA túllépte hatáskörét és alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a kormány és a vádhatóság között.
Belpol