Röplabda: Zilah felülkerekedett a Szamos partján

Röplabda: Zilah felülkerekedett a Szamos partján
Aránylag könnyen nyert Désen az Egyesülés ellen a szomszéd Zilahi MRK a férfi röplabda A1-osztály 5. fordulójában. A vendégek sikeres nemzetközi meccs után érkeztek a Szamos-parti sportcsarnokba (3:0-ra verték Montenegróban a Buducsnoszt Podgoricát a Challenge Kup első fordulójának első mérkőzésén), míg a hazaiak nem tudták könnyen elfelejteni a krajovai súlyos vereséget.

(erkedi, póka)

A két különböző hangulatú együttes dési mérkőzésén természetesen a jobb képességű és a podgoricai kupasiker után még nagyobb lelkesedéssel szereplő szilágysági alakulat került ki győztesként. Megérdemelten nyertek a Meszes aljiak, végig uralták a találkozót. Kivéve a második szettet  (amikor szorosabb volt a párharc, fej fej mellett haladt a két gárda), az összecsapás a zilahiak irányítása alatt zajlott, és ha a hazaiaknak voltak is jó megmozdulásaik, egy percig sem volt kétséges a vendégek sikere. Az Egyesülés legjobb embere éppen egy zilahi származású játékos, az alig 20 esztendős Tudor Magdaş volt, aki a nyáron bajnoki címet nyert a közben visszalépett Ploieşti-i Tricolorul együttesével.

A hétvégi újabb vereséggel kissé megnehezítették sorsukat a dési röplabdázók, de a következő két fordulóban aránylag gyengébb csapatokkal játszanak, sorrendben a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK (idegenben) és a Kolozsvári Universitatea Sportklub (otthon) együtteseivel.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Zilahi MRK 0:3 (–17, –25, –23).

A karácsonkői és kolozsvári gárda egymással mérkőzött, az Universitatea első sikerét aratta, annak ellenére, hogy az első játszmát a moldvaiak nyerték.

Végeredmény: • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Kolozsvári Universitatea Sportklub 1:3 (18, –16, –16, –22).

Kolozs megye harmadik csapata, az újonc Aranyosgyéresi MSC november 15-én csütörtökön 18 órakor fogadja a Bukaresti Steauát.

További eredmények: • Galaci Arcada–Krajovai U MSC 2:3 • Bukaresti MSC–Nagybányai Ştiinţa Explorări 3:0. A Bukaresti Dinamó szabadnapos volt. Az állás: 1. Krajova 13 pont/mérkőzés (15:5), 2. Zilah 13/5 (14:3), 3. Buk. MSC 10/5, …, 7. DÉS 4/4 (5:9), 8. KOLOZSVÁR 4/4 (7:18), …, 10. ARANYOSGYÉRES 3/4.

A női bajnokságban a 3. fordulónál tartanak, a Kolozsvári U NTT Data nem tudta felborítani a papírformát idegenben a nemzetközileg is tapasztalt Balázsfalvi Volei Alba MSC ellenében.

Végeredmény: • Balázsfalvi Volei Alba MSC–Kolozsvári U NTT Data 3:0 (10, 24, 16). A többi eredmény: • Târgoviştei MSC–Temesvári Agroland 3:0 • Bákói Ştiinţa–Bukaresti MSC 0:3 • Lugosi MSC–Bukaresti Dinamó 3:1. A Galaci Belor ESK szabadnapos volt. Vezet a 100%-os Balázsfalva 9 ponttal, Târgovişte (7 pont) és Bákó (6 pont) előtt, a kolozsvári együttes a 6. helyen áll, eddig 3 pontot gyűjtött.