Röplabda Román Kupa: Hamar végzett az egyetemistákkal a Dési Egyesülés

Röplabda Román Kupa: Hamar végzett az egyetemistákkal a Dési Egyesülés
Désen találkozott egymással a férfi röplabda Román Kupa keretében Kolozs megye két élvonalbeli csapata. Annak ellenére, hogy a bajnokság nyitányán, a múlt hétvégén a désiek több mint két órán keresztül harcoltak a Steauával, és kissé fáradtan kezdték a szerda esti kupatalálkozót, Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők játékosai magabiztosan nyertek a kolozsvári főiskolásokkal szemben.

ERKEDI CSABA

Alig egy jó óra alatt „végeztek” a vendégekkel, akik egyszer sem vezettek a meccs  alatt, mindhárom szettben végig az Egyesülés uralta az összecsapást. A dési alakulatban még a tartalékok is helyet kaptak, miközben a kolozsváriaknál bemutatkozott az idei nyáron a Dinamótól leigazolt Marius Şoloc is, aki éppen a Dési LAPI ificsapatában kezdte el sikeres pályafutását. Mellette még egy dési születésű röplabdázó, Bogdan Mureşan is az Universitatea keretében szerepel.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:0 (16, 14, 20).

További eredmények: • Aranyosgyéresi MSC–Bukaresti Dinamó 0:3 (–21, –17, –28) • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Nagybányai Ştiinţa Explorări 0:3 (–17, –27, – 21) • Bukaresti MSC–Krajovai U MSC 3:0 (23, 23, 17). A győztesek továbbjutottak.

A Dési Egyesülés a Román Kupa második szakaszában 2019. január 19-én régi erdélyi vetélytársával, a Zilahi MRK gárdájával került össze. A szilágyságiak ebben a fordulóban nem játszottak, ugyanis az előző idényben az A1-osztály első négy helyén végzettek mentesültek az első menettől.

A bajnokságban a hétvégén szabadnapos a Dési Egyesülés, a másik két Kolozs megyei gárda pedig hazai pályán játszik szombaton 18 órai kezdettel és fővárosi ellenféllel: a Horia Demian Sportcsarnokban a Kolozsvári Universitatea SK a Dinamót, az újonc Aranyosgyéresi MSC a Bukaresti MSC-t fogadja.