Röplabda: Pontot érő vereségek

Röplabda: Pontot érő vereségek
Évek óta mindig nagy harc folyt a két szomszédos csapat, Dés és Zilah között. Nem történt másképp a múlt hétvégi találkozón sem a férfi A1-osztály 7. fordulójában.

(erkedi, póka)

A zilahiak a tavalyi bajnokság ezüstérmeseként és a Román Kupa nyerteseként érkeztek a Szamos-parti sportcsarnokba, ahol elég szép számú közönség várta, többek között a már megszokott szilágysági szurkológárda, amely Erdélyben mindenütt elkíséri kedvenceit. Számukra meglepően ballábbal indult a mérkőzés, ugyanis a hazaiak megnyerték az első szettet és nagy esélyük volt továbbra is (mármint lelkesedés szempontjából). A számításaikat azonban áthúzták a Meszes aljiak, akik a következő két játszmát (amelyekben mindvégig ők vezettek!) biztosan nyerték. Ekkor mindenki a vendégek biztos sikerére gondolt , de ebbe nem voltak benne Victor Lazăr és Szilágyi Tibor dési edzők tanítványai, akik a negyedik szettben megtáltosodtak, és elérték a sorsdöntő játszma lebonyolítását. Abban, azonban, a zilahiak megmutatták, hogy mire képesek és 15–8-ra meg is nyerték. Így született meg a 3:2-es vendéggyőzelem,  amely Marian Constantin zilahi edzőfiait továbbra is harcban tartja az elsőségért. Azt el kell ismerjük, két remek játékosuk van, a brazil Leonardo Dal Bosco és a belga Matthias Valkiers (az utolsó pillanatban igazolták le a nyáron), akik ők maguk eldönthetik egy meccs sorsát. Désen legalábbis ezt mutatták. Ami az Egyesülést illeti, náluk az idei évad elején visszatért  volt válogatott Lucian Tofan játékától függ minden.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Zilahi MRK 2:3 (22, –17, –16, 21, –8).

Vasárnap a két együttes közti Román Kupa mérkőzést is lebonyolították, a zilahiak ezúttal simábban nyertek 3:0 (23, 15, 21) arányban. A valószínűleg formaságnak számító visszavágót november 23-án játsszák.

Kolozs megye másik együttese, a Kolozsvári Universitatea Sportklub hasonló eredményt ért el a Horia Demian Sportcsarnokban, ahol a Nagybányai Ştiinţa Explorări-t fogadta. A forgatókönyv kissé másképpen alakult, ugyanis Lőtei Rómeó tanítványai 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, onnan kaptak ki végül.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Nagybányai Ştiinţa Explorări 2:3 (19, –21, 25, –19, 11).

A többi mérkőzésen: • Ploieşti-i Tricolorul–Krajovai U MSC 3:1 • Galaci Arcada–Bukaresti Steaua 3:1 • Bukaresti MSC–Bákói Ştiinţa 3:1 • Karánsebesi SE–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK 3:0. Az állás: 1. Tricolorul 17 pont, 2. Steaua 16 (18:8), 3. Zilah 16 (20:9), …, 8. KOLOZSVÁR 7 (10:15), 9. DÉS 7 (11:18).