Romániaiak is megsérültek a londoni gázolásban

Romániaiak is megsérültek a londoni gázolásban

Öt román állampolgárságú személy sérült meg a londoni Bellinghamben történt vasárnapi gázolás során. A román külügyminisztérium tegnapi közleménye szerint az áldozatok egyikének állapota válságos, egy személyt már kiutalták a kórházból, háromnak az állapota pedig stabil.

A külügyi tárca ugyanakkor leszögezte, hogy Románia londoni nagykövete a hétfői nap folyamán meglátogatja a két londoni kórházban kezelt pácienseket.

Vasárnap reggel őrizetbe vett a brit rendőrség egy férfit, miután az illető autójával gyalogosok közé hajtott a London délkeleti részén levő Bellinghamban. A férfi ittas állapotban vezetett, több embert elgázolt, majd egy falnak csapódott járművével.

A hétvégén három tömeges gázolás történt: szombaton az amerikai New Orleansban 28 ember sérült meg, amikor egy részeg sofőr teherautójával a tömegbe hajtott egy felvonuláson. A németországi Heidelbergben egy magányos ámokfutó három embert ütött el, az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, vasárnap pedig Londonban gázolt el egy részeg autós öt személyt.