Romániában vetítik a Békeidőt, három város mozijában nézhető

Romániában vetítik a Békeidőt, három város mozijában nézhető
Bukarestben, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen vetítik február második felében Hajdu Szabolcs Békeidő című filmjét, olvasható a filmtett.ro erdélyi filmes portálon.

Mint írják, Bukarestben két helyszínen is meg lehet nézni a magyar filmdrámát: pénteken, február 19-én 18 órai kezdettel az Elvire Popesco mozi vetíti, a hétvégén és jövő hét elején a Parasztmúzeum (Muzeul Țăranului) is műsorra tűzi február 19-én, 21-én és 23-án, mindhárom nap 19 órai kezdettel.

A kézdivásárhelyi Vigadóban február 23-án 19 órakor kezdődik a vetítés, a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi pedig február 19-én és 23-án várja az érdeklődőket (mindkét alkalommal 19:15-kor kezdődik a film).

„A Békeidő filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.”, olvasható a port.hu leírásában.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatók, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark.

A filmet a járványhelyzet miatt tavaly áprilisban úttörő módon online mutatták az alkotók. A romániai közönség korábban csak fesztiválok vagy filmnapok műsorában láthatta a filmet.

(Borítókép: Jelenet a filmből – Krokovay Ábel és Hajdu Lujza)