Román focisiker Chile ellen

Román focisiker Chile ellen
Az Ausztriában edzőtáborozó román labdarúgó-válogatott 3–2 (1–1) arányban legyőzte Chile együttesét Grazban, mintegy 1200 néző előtt a Sportzentrum Graz-Weinzoedl Stadionban. A két csapat nem jutott ki a nemsokára esedékes oroszországi világbajnokságra.

Cosmin Contra szövetségi kapitány együttesének sikere főleg az utolsó félórában jegyzett jó játéknak köszönhető. A gólokon Nicolae Stanciu (13. perc), a Kolozsvári CFR 1907 játékosa, az 52. percben csereként beállt Ciprian Deac (66. perc) és Constantin Budescu (84. perc), illetve Guillermo Maripan (32. perc) és Lorenzo Reyes (52. perc) osztozott. A válogatott keretben még két játékos szerepel a vasutasklubtól: George Ţucudean kezdőként szerepelt, a 74. percben lecserélték, Cristian Manea viszont csak a cserepadot koptatta.

A román válogatott több mint egy órán át emberelőnyben játszott, Nicolas Castillo a 30. percben könyöklésért piros lapot kapott Christopher Jaeger osztrák játékvezetőtől.

Ezen a találkozón debütált Tudor Băluţă és George Puşcaş.

A román válogatott összetétele: Ciprian Tătăruşanu – Romario Benzar, Ionuţ Nedelcearu (60. perc Mihai Bălaşa), Cristian Săpunaru (csapatkapitány), Alin Toşca – Alexandru Cicâldău (66. perc Constantin Budescu), Dragoş Nedelcu (70. perc Tudor Băluţă), Nicolae Stanciu – Dorin Rotariu (53. perc Ciprian Deac), George Ţucudean (74. perc George Puşcaş), Gheorghe Grozav (53. perc Alexandru Chipciu).

Ez volt a két csapat közötti harmadik találkozó, érdekes módon mindegyiket 3–2-re nyerte Románia (1982-ben és tavaly a Kolozsvári Arénában).

A chilei együttes, amely 2015-ben és 2016-ban elhódította a Copa Americát, tavaly pedig az oroszországi Konföderációs Kupa döntőjébe jutott (ahol 1–0-ra kikapott Németországtól), ezen a portyán nélkülözi sztárjait (mint például Claudio Bravo kapust, Arturo Vidalt, Alexis Sanchezt és Eduardo Vargast), de hiányoztak olyan tapasztalt játékmesterek is, mint Jean Beausejour, Mauricio Isla, Gonzalo Jara, Charles Aranguiz és Marcelo Diaz. Az új szövetségi kapitány, a kolumbiai Reinaldo Rueda ugyanis frissíteni kívánja a csapatot, így például a második ligában szereplő Gonzalo Collaót állította kapuba.

Románia legközelebb kedden, június 5-én 20.30 órakor a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban Finnországot fogadja barátságos mérkőzésen (élőben követhető a Pro tv tévéadón).