ROBBANÁS EGY VRANCEA MEGYEI GÁZVEZETÉKNÉL, NÉGYEN MEGHALTAK (Frissítve)

ROBBANÁS EGY VRANCEA MEGYEI GÁZVEZETÉKNÉL, NÉGYEN MEGHALTAK (Frissítve)
Négyen életüket vesztették, és öt személy megsérült ma hajnalban, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében - tájékoztatott a Vrancea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A szerencsétlenség a moldvai autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai - nyilatkozta a Vrancea megyei ISU szóvivője.

Florin Olaru elmondta, hogy az égési sérüléseket szenvedett öt személyt az adjudi kórházba vittek. Kettőnek az állapota súlyos, őket később a SMURD mentőhelikopterével bukaresti kórházakba szállították. A 61 és az 53 éves férfi testfelületének 65, illetve 40 százaléka égett meg.

Az áldozatok a moldvai autópálya építőtelepén dolgoztak, amikor a robbanás történt.

A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe. A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani. A helyszínre több tűzoltóautót és SMURD-egységet küldött a katasztrófavédelem.

A robbanás Focşani, Adjud és Odobeşti gázellátását nem érintette.

FRISSÍTÉS: A Vrancea megyei Călimăneşti-en történt gázrobbanás nem érintette sem a gázszolgáltatókat, sem a fogyasztókat - közölte csütörtökön a Transgaz.

A gázszállító vállalat tájékoztatása szerint a robbanás szeptember 21-én 1.15 körül történt a Şendreni és Oneşti között húzódó vezetéken, Călimăneşti közelében, az A7-es autópálya építése közben. A közleményükben azt írják: a kivitelező nem tartotta be a Transgaz 2021. január 4-én kiadott engedélyében foglalt előírásokat, és nem volt engedélye az autópálya nyomvonalát keresztező gázvezeték elmozdítására.

A Transgaz beszámolt arról is, hogy a vállalat képviselői a robbanás után azonnal a helyszínre siettek, és az előírásoknak megfelelően lezárták a gázvezetéket, hogy megakadályozzanak további, emberéletet vagy környezetet veszélyeztető eseményeket.

A közleményben a vállalat részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak.

A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai, öt személy pedig megsérült. Ketten - egy 61 és egy 53 éves férfi - testük 65, illetve 40 százalékán szenvedtek égési sérüléseket, őket helikopterrel bukaresti kórházakba szállították. Az áldozatok az Erdélyt Moldvával összekötő A7-es autópálya építőtelepén dolgoztak.(Fotó: ISU Vrancea)