Potaissa: újabb elbukott sorozat

Potaissa: újabb elbukott sorozat
A férfi kézilabda Nemzeti Liga elődöntőjében is vereséget szenvedett a Tordai Potaissa, így a Román Kupában elért 4. hely és Challenge Cup döntőben elszenvedett súlyos vereség után kiderült: ebben a sorozatban nem lesz aranyérme.

A három fronton harcoló Kolozs megyei gárda hazai pályán 22–24 (11–13)-ra végzett a Bukaresti MSC-vel, és 2–1-re elveszítette a döntőbe jutási párharcot (az első meccsen 28–27, a másodikon 20–31 volt a végeredmény). A fináléban a másik fővárosi csapat, a címvédő Dinamó vár a Buk. MSC-re, míg a bronzcsatában a Potaissa ellenfele a Dél-Dobrudzsai KK lesz.

A Potaissa góldobói: Thalmaier Roland 5, Marian és Adomnicăi 4–4, Szavics 2–2, valamint Zacaciurin, Pavel, Ignat, Huta és Lazăr 1–1. A bukarestiek legjobbja a szerb Kriszto Milosevics volt 5 találattal.

A Potaissára szombaton 17 órakor a Sporting Lisszabon elleni Challenge Cup döntős visszavágó vár a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban, az első találkozón a portugál csapat 37–28-ra nyert.

A helyosztókon már a második mérkőzések során eldőlt az 5., illetve 7. hely sorsa. A Székelyudvarhelyi KC a hazai 26–24 után 29–28-ra idegenben is legyőzte a Temesvári Politechnika MSC-t, s ezzel megszerezte az ötödik helyet, míg a bánságiak meg kell elégedjenek a 6. helyezéssel. Hetedik a Călăraşi-i Dunărea, amely 30–29 és 36–28-ra kiütötte a Vászlói/Vaslui-i KK-t.