Patkányok, pincék, parkolók, a Monostor legszebb utcája

Rés Éva negyedfelelős: mindenkinek hasznos a közösség érdekeit szolgálni

Patkányok, pincék, parkolók, a Monostor legszebb utcája
Inspirálják azok, akik ötletekkel, kezdeményezésekkel keresik meg, és maguk is cselekvően részt akarnak venni az adott probléma megoldásában. Rés Éva megyei tanácsosnak, a Monostor negyedfelelősének ilyenekben is van része. Mint ahogyan sikerélményekben is: amikor sikerül egy gondot orvosolni. Mint mondja, szászfenesi lakosként sokszor ő maga is ugyanazokkal a problémákkal szembesül, mint a hozzá fordulók, például a zsúfolt forgalommal, parkolóhelyek hiányával. Az ügyfélfogadásról és főként a megoldási lehetőségekről faggattuk.

– Miért választotta éppen a Monostor lakótelepet? A hatékony intézkedés érdekében hogyan „készült fel” a Monostorból? Ismerte-e korábban a helyi viszonyokat?

– Mikor a tanácsosi jelölést, ezt a közösségi feladatot felvállaltam, gondoltam, hogy sok személy gondjaival szembesülök majd. A negyedfelelősi rendszer csak később alakult ki. Mivel városi és megyei tanácsosok is vannak közöttünk, igyekeztünk úgy elosztani a városrészekre vonatkozó tennivalókat, hogy megismerjük az embereket és problémáikat, tudjunk segíteni a megoldásokban, legyen információnk arról a városrészről. Persze jóval több felelősre lenne szükség egy ekkora városban.

A Monostor negyedet választottam, mert ehhez a negyedhez lakom a legközelebb, sok itt lakó személyt ismerek, bár nem állíthatom, hogy ismerem az egészet, hisz ez a lakótelep hatalmas, még sok negyedfelelős lehetne. A város növekszik, fejlődik, az emberek problémái is sokszínűek. Erre felkészülni szerintem csak azzal lehet, ha nap mint nap itt él az ember, kapcsolatban van az itt lakókkal, odafigyel rájuk, meghallgatja őket. Gyakran más negyedek gondjaival kapcsolatban is megkeresnek.

– Milyen gyakorisággal keresik meg a monostoriak észrevételeikkel, és milyen formában? Milyen korosztály keresi meg elsősorban?

– A mai technikai lehetőségek felgyorsítják a kommunikációt. Bár vannak időnként meghirdetett ügyfélfogadási programok, valahányszor valaki telefonon hív, üzenetben vagy személyes beszélgetésben kérdez, igyekszem a lehetőséghez mérten választ vagy valamilyen szintű megoldást keresni a problémára. Ugyanakkor rendezvényeken jelen vagyok, itt is beszélgetünk emberekkel és ezzel is a megoldásokat keressük.

Túlnyomórészt közép- és időskorú emberek keresnek meg infrastruktúrához fűződő problémával kapcsolatban, szomszédok közötti nézeteltérés miatt vagy szociális gondokkal. A fiatalok, családosok inkább iskolák, óvodák, bölcsődék körüli információkkal kapcsolatban kérdeznek, viszont ők hamarabb rákeresnek az interneten a megoldásokra.

Gyakran csak információra van szükségük az embereknek

– Melyek a jellemzően visszatérő problémák?

– A leggyakoribb problémák a parkolóhelyek hiánya, zöldövezetek, utak, járdák állapota, szociális gondok, a városházával való kommunikáció. Gyakran csak információra van szükségük az embereknek, hisz vannak kérdések, amire az adminisztráció már meghozta a döntést, viszont az erre irányuló gyakorlati lépések, a kivitelezés még váratnak magukra, így egyszerűen csak várni kell a megoldások kivitelezését.

– Milyen rendkívüli panasszal, szokatlan, különleges helyzetekkel szembesült?

– Számomra döbbenetes volt, mikor egyes utcákban patkányok jelenlétére hívták fel a figyelmet. Szerencsére épp abban az időszakban rovar- és rágcsálóirtást végzett a városháza és oda irányították a csapatot. Idős emberek lakásának felelőtlen megrongálása kapcsán, vagy szomszédok által eltulajdonított pincék, parkolók vitájában kellett jogi tanácsokat adni.

– Előfordul-e, hogy a lakosok nem orvoslásra váró problémát hoznak, hanem konstruktív észrevételeket, javaslatokat, ötleteket?

– Például egyik tömbházfelelős jelezte, hogy a Mehedinti utca sarkán felújítják a környéket, de a járda nagyon elkeskenyedik, ám szélesíteni lehetne, ha a nem használt ideiglenes épületet felszámolnák vagy arrébb vinnék. Jeleztük a városháza felé és ígéretet kaptunk, hogy megvizsgálják és megoldják a helyzetet. Máskor a szépen felújított monostori könyvtár előtti járdának kérték a rendbetételét – kiderült, hogy ez a munkálat erre az évre már tervbe van véve, tehát biztosra vehető a kivitelezése.

– Hogyan tud segíteni a lakosoknak gondjaik orvoslásában? Vannak-e sikerélményei?

– Valahányszor valamilyen kérdést kapok, megbeszélem egy szakemberrel, valamelyik tanácsostársammal, az alpolgármesterrel vagy jogásszal. Sikerélménynek könyvelem el, ha valakinek megoldást találunk a gondjaira. Ugyanakkor nagyszerű látni, mikor az emberek nem csak kérni szeretnének, hanem saját maguk is hajlandóak tenni, bekapcsolódni a város szebbé, élhetőbbé tételébe.

Például megkerestek a Mehedinți utca lakói, hogy egy kiszáradt fa helyén tátongó gödörbe friss fát szeretnének ültetni. Elmesélték, hogy az utcarész, ahol laknak, valamikor a legszebben gondozott utca volt a Monostor negyedben és ma is vigyáznak rá a lakók. A parkoló melletti füves részre fákat szeretnének, hogy meggátolják az autók parkolását a zöldövezetre. A veszélyes, megrongálódott kerítést szeretnék javítani. A parkolóház melletti iszapos gödröket ki kellene takarítani, hogy ezzel is gátolják a szúnyogok szaporodását.

Ezek egy része megoldódott, részben Oláh Emese alpolgármester, részben pedig a lakosság jóvoltából. A kiszáradt fa helyére két kis facsemetét ültettek a lakók, a parkoló melletti füves részre pedig a városháza ültetett gyönyörű fákat, melyek árnyékot adnak és védik a kis zöld füves részt. Mivel a kerítéseket a hivatal tervei szerint ki fogják cserélni, addig is a lakók kijavítják a veszélyessé vált részeket, az iszapos gödröket pedig a városháza kitakarítja.

Segítettünk például a hadifoglyok leszármazottainak járó szociális juttatás kérvényezésében. Sokszor csak egy konkrét információra van szükségük az embereknek, és már tudják, merre forduljanak.

Persze olyan helyzet is volt, hogy segítő szándékkal összeállítottunk jogi dokumentumot egy vitás helyzet megoldására, a segítséget kérő személy viszont nem akarta a tanácsolt eljárást folytatni.

Utcaszépítés a Mehedinti-ben – Rés Éva: nagyszerű látni, mikor az emberek saját maguk is hajlandóak bekapcsolódni a város szebbé, élhetőbbé tételébe

– A lakosság által jelzettekben felismerni véli-e a saját problémáit is, illetve a saját lakóhelyére jellemző gondokat is?

– Valahányszor a városban járok, én is küszködöm a zsúfolt forgalom, a kevés parkolóhely és parkolóház problémájával, a tömegközlekedés nehézségeivel. Érzem mennyire hiányzik a városnak a terelőút, milyen nehézségeket okoz a sok forgalmi dugó, hogy az új városrészeknek nagy szükségük van infrastruktúrára, tömegközlekedésre. Természetesen mindezt súlyosbította a járvány, hisz a megbetegedéstől való félelem sok embert elriaszt a tömegközlekedéstől és így sokan akkor is autóba ülnek, mikor ez nem feltétlenül indokolt.

– Szászfenesi lakhelyéről közéleti feladatai gyakran Kolozsvárra szólítják, így amint említette is, első kézből szembesül az ország egyik (ha nem egyenesen a) legforgalmasabb útjának és a tömegközlekedési szolgáltatásnak a problémáival. Hogyan közlekedik a megyei tanácsosasszony és családtagjai? Mikor és milyen gyakran választja a tömegközlekedést, és milyen esetekben dönt a személyautó mellett? A biciklit jelenleg életképes alternatívának látja-e?

– Igen, a mi otthonunk közigazgatásilag Szászfeneshez tartozik. Sajnos a falunak azon a részén nincs tömegközlekedés, így autóval jövök a városba, ami meglehetősen drága mulatság. Ha az időbeosztás engedi, szeretem egyik monostori parkolóházban vagy egy parkolóban hagyni az autót és onnan gyalogosan vagy tömegközlekedéssel menni tovább. Legszívesebben gyalog járnék, de egy ekkora városban ez nem lehetséges. Gondoltam már a kerékpárral való közlekedésre, de még nem próbáltam. Családtagjaim viszont nagy szeretettel használták városi közlekedésre a bérelhető bicikliket, rollereket.

– Vannak-e olyan viszonylag egyszerű, gyorsan kivitelezhető észrevételei, amelyek a tervezett nagy infrastrukturális beruházások majdani megvalósulásáig is valamilyen mértékben segítenének a Szászfenes és Kolozsvár között rendszeresen ingázóknak?

– Az ingázás nehéz dolog. Ebben a hatalmas faluban sok a fiatal család, sok a gyerek. Sokan dolgoznak Kolozsváron és viszik gyerekeiket iskolába, óvodába. Amennyiben helyben tudnák ezt megtenni, ez is könnyítene a forgalmon, és mindenki számára hasznosabb lenne. Ezzel rengeteg idő és energia szabadulna fel mind a gyerekek, mind a szülők számára. Többek között ez is oka annak, hogy biztatjuk a szülőket: írassák helyben óvodába, iskolába gyerekeiket. Szászfenes alpolgármestere, Albert Zoltán indítványozására indult be újra 2021 őszén a magyar nyelvű oktatás a településen.

Vannak, akik busszal járnak be a városba, és megfelel nekik ez a megoldás. Viszont azok, akik csúcsidőben kénytelenek közlekedni, vagy gyerekeiket kísérni kell, ők nagyon sok időt töltenek a forgalomban. Több óvodára-iskolára lenne szükség és bizalomra a szülők részéről, hogy helyben is megfelelő oktatásban részesülnek a gyerekek. Jeleztük a tanfelügyelőség felé is, hogy mekkora igény van újabb óvodai és bölcsődei helyekre.

Pedagógus kerekasztal beszélgetést tartottunk a Szászfenes községben történő magyar nyelvű elemi oktatásról, amelyen részt vett Kerekes Adelhaida megyei főtanfelügyelő-helyettes, az alpolgármester, pedagógusok és a helyi egyházak képviselői is. Számba vettük azokat a lehetőségeket, amelyek kiváló körülményeket teremtenek a helyben való tanuláshoz. Az Iskola Alapítvány által ingyenesen nyújtott délutáni foglalkozás és ezzel együtt a meleg ebéd biztosítása nagy előnyt jelent a szászfenesi Gheorghe Șincai Gimnázium magyar tagozatának diákjai számára. Ugyanakkor a gyerekeknek lehetőségük van részt venni különböző tevékenységekben, mint például az úszás, hangszeroktatás, néptánc, különböző sportok stb.

A terelőút, a metró, a bicikliutak mind segítenének a forgalom könnyítésén.

– Találkozott-e olyan problémákkal, illetve azok megoldására tett kísérletei során ütközött-e olyan akadályokba, amelyek rendszerszintű intézkedést igényelnek? (pl. helyi tanácsi határozatot, jogszabály módosítást stb.)

– Kaptunk olyan panaszt, észrevételt, hogy bizonyos szociális intézményben egy szakmailag magasan képzett és nagy felelősséget felvállaló alkalmazott kevesebb fizetést kap, mint egy sofőr vagy takarítónő. Ezt helyileg nem lehet megoldani, így jeleztük a parlamenti képviselők felé, hogy szorgalmazzák az illető bértábla módosítását.

Vannak utcák, amelyek jogi státusa még nincs véglegesítve, vagy egyes utcarészek magántulajdonban vannak és ebből kifolyólag nem lehet aszfaltozni vagy a közvilágítást megoldani és ez kellemetlenséget vagy nehézséget jelent az ott lakók számára.

– Ilyenkor mit tud tenni a negyedfelelős?

– Azt tudom mindenkinek ajánlani, tegye meg a szükséges hivatalos lépéseket a helyzet rendezésére – ebben tudunk segíteni –, és igyekezzen a közösség érdekeit előtérbe helyezni! Ha ezt tesszük, mindenkinek jobb lesz.

Fényképek: Facebook