Om câine – román film az alkotókkal kolozsvári mozikban ma este

Om câine – román film az alkotókkal kolozsvári mozikban ma este
A Göteborgban különdíjjal elismert Om câine című román film elővetítésére várják a közönséget szeptember 15-én, csütörtökön.

Ștefan Constantinescu filmjének cselekménye a koronavírus járvány pánikszerű kezdetén játszódik. Doru (Bogdan Dumitrache) otthagyja svédországi állását és úgy dönt, hazatér Romániába azzal az indokkal, hogy legjobb barátja fiának keresztelőjére hivatalos. Valójában más terve van: anyja kutyájával együtt igyekszik tisztázni a felesége hűtlenségével kapcsolatos gyanakvásait. Nincs sok ideje, Európa határainak lezárására készül, felettesei pedig sürgetik visszatérését Svédországba. Főbb szerepekben: Ofelia Popii, Ana Ciontea, Voica Oltean, Cosmina Stratan.

A kolozsvári TIFF-en bemutatott filmet a Művész Moziban vetítik csütörtökön 19 órától, a Győzelem Moziban 20 órától. A vetítést követően mindkét helyszínen beszélgetésre kerül sor Ștefan Constantinescu rendezővel és a főszerepet alakító Bogdan Dumitrachéval, akit a nézők több filmből ismerhetnek, például a nemzetközi díjakat nyert Pororocában (2017) nyújtott alakításáért, amellyel a legjobb színésznek járó Gopo-díjat is megszerezte. Jegyek a mozik honlapjain vagy jegypénztárainál válthatók.