Műjégpálya nyílt Szamosújvárott

Műjégpálya nyílt Szamosújvárott
Kellemes és ugyanakkor hasznos karácsonyi ajándékban részesültek a téli sportok barátai Szamosújváron. A városatyák már évek óta hangoztatják, műjégpályát létesítenek a korcsolyázóknak, s tervük, végre megvalósult.

ERKEDI CSABA

A téli ünnepek küszöbén a városi stadion bejáratánál felavatták a korszerű létesítményt. Különösen a gyermekek örvendtek a polgármesteri hivatal legújabb beruházásának, de sok helybeli idős is elővette korcsolyáit a padlásról. Nem kerül sokba kedvenc sportáguk űzése, csupán 5 lejt kell, hogy lepengessenek, ahhoz hogy igénybe vegyék a sétatéri stadion területén működő műjégpályát. A gyermekeknek 3 lejt kell fizetnie. Sőt, akinek nincs korcsolyája, kölcsönözhet a pálya melletti pénztárnál, 3 lejért két órán keresztül használhatja. A létesítmény naponta reggeltől estig nyitva tart.

Szamosújvárott még van a sétatéri tó is, de már jó éve nem használják télen korcsolyázásra, pedig a 60-as években még hivatalos jégkorongmérkőzéseket is szerveztek e helyszínen. A helyi Akarat annak idején kolozsvári (Agronómia) és hargitai (Csíkszeredai Akarat vagy Székelyudvarhelyi Küküllő) csapatokkal játszott a néhány lelkes hokibarát jóvoltából karbantartott jégpáncélon.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Tél teljében a szamosújvári városatyák úszómedencéről álmodoznak, sőt cselekszenek is ennek érdekében. Köztudott dolog, ilyenkor, év elején a polgármesteri hivatalok az elkövetkező időszak beruházásait fontolgatják. A költségvetés függvényében mindenütt elkészítik az új esztendő terveit, függetlenül milyen területről van szó.
Sport
Ilyenkor tél idején felelevenednek bennem a régi szamosújvári sportemlékek. Habár jelenleg mifelénk még mindig plusz fokok vannak, szívesen gondolunk vissza a valamikor aranykorszakot élő jeges sportágakra.
Sport