Megtörtént a korrektúra: ismét helyes az utcanévtábla

Megtörtént a korrektúra: ismét helyes az utcanévtábla
„Jól indul a reggel, amikor azt látjuk, hogy megoldódnak a problémák! Múlt héten figyelmeztetett a sajtó, hogy elírták a Györgyfalvi negyedi Madách Imre utcanévtáblát. Amint láttuk, rögtön megtettük a szükséges lépéseket a tábla eltávolítására, ma reggel pedig már ez a látvány fogadott. Arra kérem ezennel a kolozsváriakat, hogy amennyiben hasonló elírásokkal találkoznak, azonnal keressenek meg, jelezzék ezt felénk. Köszönöm Antal Géza kollégámnak a reggeli fotót!” – írta ki a tegnap reggel közösségi oldalára Oláh Emese alpolgármester.

Drukkolunk, hogy minden hasonló probléma ilyen gyorsan és eredményesen megoldódjon – hiszen a Szabadság alig június 20-án jelezte, hogy a Györgyfalvi negyedben az utcanévtáblákon elírták Madách Imre, irodalmunk kiemelkedő alkotójának a nevét: Madách helyett Mandách Imre szerepelt a táblákon.

Stílusosan hadd idézzük Az ember tragédiájából Ádámot, amikor a tizenkettedik színben, a falanszter udvarán kijelenti: „Beteljesült hát lelkem ideálja, / Ez mind derék, ezt így kivántam én is.”