Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ támogatásával

Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ támogatásával
A parlament együttes ülése a 2019-es költségvetés csütörtöki általános vitáján megszavazta azt a liberális párti módosító indítványt, miszerint a 2 és 18 év közötti gyermekeknek járó állami segélyt a jelenlegi 84-ről 150 lejre növeljék, a két éven aluli gyermekeknek járó 200 lejes támogatást pedig 300-ra – tájékoztatta lapunkat Csoma Botond.

Az RMDSZ-es képviselő elmondta: a javaslatot 123-an támogatták, és 119-en ellenezték. A Szövetség képviselőinek szavazata nélkül a javaslatot nem sikerült volna elfogadtatni – hangsúlyozta Csoma Botond.

Mint ismeretes, az RMDSZ a szenátusban formai és eljárésbeli okok miatt nem támogatta a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló liberális tervezet. Azt ígérték, a képviselőházban a tervezetet módosítani fogják, és kijavítják a jogi hibát.

A gyermekpénz összegének emelése a munkaügyi minisztérium költségvetésének 2 130 528 000 lejjel való kiegészítését vonta maga után.

A rendelkezés a 2019-es költségvetési törvény Hivatalos Közlönyben való megjelenésétől kezdve lép életbe.

Képünk illusztráció

 

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Belpol
A június 9-i választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozták csütörtökön, Kolozsváron az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozs megyei szervezeteinek elnökei. Csoma Botond, Fancsali Ernő és dr. Schwartz Róbert egybehangzóan rámutattak arra, hogy a pártok között választási versenynek akkor van helye, amikor az nem veszélyezteti a közösségi érdeket. Az európai parlamenti választásokat illetően azonban a politikai erők együttműködnek, így a magyar összefogás listájára kérik a közösség tagjainak szavazatát. Továbbá az önkormányzati választásokon, azokon a helyeken, ahol minden egyes magyar szavazat számít a magyar jelöltek választási sikere szempontjából, nem lépnek választási versenybe az erdélyi magyar pártok.
Belpol