Meghosszabbították keddig a hőségriadót

Meghosszabbították keddig a hőségriadót
Meghosszabbította keddig az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a több keleti és délkeleti megyére vonatkozó másodfokú (narancssárga) hőségriasztást, az északnyugati, déli és néhány központi megyére elsőfokú (sárga) riasztás érvényes.
A meteorológusok szerint kedden Munténia déli és keleti részén, Moldva nagy részén és Konstanca megyében fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. A nappali hőmérséklet csúcsértéke eléri a 37-39 Celsius-fokot, éjszaka 18-22 fokig hűl le a levegő.

Körösvidék északi területein, Máramaros, Erdély és Moldva nyugati részén, valamint helyenként Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában is nagyon meleg lesz kedden is, 33-36 fok közötti maximumokkal és 17-21 fok közötti minimumokkal.

Ugyanakkor kedden hajnali 2 órától délig Krassó-Szörény, Temes, Arad, Hunyad, Mehedinţi és Gorj megyében villámlással kísért záporokra, az 55-65 kilométeres óránkénti sebességet elérő széllökésekre, helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-30 litert, helyenként a 40 litert is négyzetméterenként.