Megbukott a belügyminiszter elleni indítvány

Megbukott a belügyminiszter elleni indítvány
A képviselőház szerdán elutasította a Lucian Bode belügyminiszter (képünkön) elleni egyszerű indítványt. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje (FD) párt által benyújtott indítvány 88 támogató és 162 ellenszavazatot kapott. Hat képviselő nem voksolt – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.

Az USR-hez és az FD-hez tartozó 55 képviselő által aláírt indítvány vitája hétfőn zajlott az alsóházban. A kezdeményezők Bode lemondását követelték a tárca éléről, mivel szerintük „nem sikerült megreformálnia az intézményt”. Bode „legnagyobb sikerének” azt tartják, hogy a rendőrséget „a Klaus Iohannis államfő barátjának cégétől” megvásárolt 600 BMW-vel szerelik fel.

A hétfői vitán a belügyminiszter elutasította az ellene felhozott vádakat, azt állítva, hogy az indítvány tele van hazugságokkal.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol