Marad a 60 napos hosszabbítás Tamási Zsoltnak

Marad a 60 napos hosszabbítás Tamási Zsoltnak
Elutasították szerdán a Maros megyei törvényszék zártkörű tárgyalásán dr. Tamási Zsoltnak, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójának fellebbezését.

Ezáltal életbe lép a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) december végi döntése, amely 60 nappal meghosszabbította az igazgató elleni kényszerintézkedéseket. A Vasárnapnak nyilatkozó Gogolák H. Csongor ügyvéd elmondta: szakmai szempontból várható volt ez a döntés, hiszen a törvényszék általában elutasítja az ilyen típusú kéréseket, csak esetleg enyhítenek a szigorúbb felügyeleteken, de Tamási Zsolt esetében a felügyelet típusa miatt ez utóbbi tárgytalan volt.

Az ügyvéd arra is rámutatott, hogy az első, hatvan nappal korábbi felügyeleti határozat ellen nem fellebbeztek (akkor még hivatalból kirendelt ügyvédje volt Tamási Zsoltnak), de így, utólag világosan látszik az is, hogy esélytelen lett volna a próbálkozás.

A felügyelet részleges és ideiglenes felfüggesztését, amire december 15-én már egyszer sor került, az iskola adminisztratív ügyeinek intézése érdekében ismét kérvényezhetik majd – tájékoztatott Gogolák Csongor –, és van is esély annak a jóváhagyására.