Malária okozta Camelia Tişe halálát

A nyomozás eddigi eredményei nem utalnak arra, hogy Alin Tişe Kolozs megyei tanácselnök volt felesége, a lakásában hétfőn holtan talált Camelia Tişe erőszakos halált halt volna – tájékoztatott ma a Kolozs megyei rendőrség.

Az Agerpres hírügynökség által ismertetett közlemény szerint a helyszínelők és törvényszéki orvosok agresszióra utaló nyomokat nem találtak, a halál pontos körülményeinek és okainak tisztázása érdekében várták a végleges igazságügyi orvosszakértői jelentést. 

A ma lefolytatott boncolást követően a Digi 24  hírportál közzétette a kórbonctani jelentést, amely szerint a 47 éves volt közjegyző szepszissel, azaz vérmérgezéssel összefüggő, többszörös szervi elégtelenségben halt meg, amelynek hátterében a malaria plasmodyum parazitával való megfertőződés állt. Más szóval, a volt közjegyző halálát malária okozta – a súlyos fertőző betegséget vélhetőleg zanzibári kirándulásán kaphatta el, ahonnan nemrég tért vissza. 

Camelia és Alin Tişe 2018-ban váltak el, és van egy közös gyermekük. A kolozsvári rendőrséget hétfőn délelőtt, 9 előtt tíz perccel értesítették, hogy egy kolozsvári lakásban holtan találtak egy 47 éves nőt, akiről kiderült, hogy a megyei tanácselnök volt felesége. 

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett nyomozni.

(Fotó: Camelia Tişe/Facebook)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír