Mai viharkárok az Erdélyi-szigethegységben

Mai viharkárok az Erdélyi-szigethegységben
Több mint 2500 háztartás maradt villanyáram-ellátás nélkül ma, ugyanis az Erdélyi-szigethegységben vihar tombolt. Mi több, villámcsapás miatt leégett egy ház az Aranyosfő (Scărișoara) községhez tartozó egyik faluban. A szélvihar több fenyőt is kidöntött.

A Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) illetékesei elmondták: a tűzoltókat ma reggel hívták, hogy oltsák el a tüzet az aranyosfői háznál, amely villámcsapás miatt gyulladt ki. A környékre nagy erőfeszítések nyomán értek el a nehezen megközelíthető Vesești faluba, és elsősorban azt próbálták megelőzni, hogy a lángok a környező házakra is átterjedjenek. A ház teljesen leégett, de személyi sérülés nem történt.

„A környező házak védelmén még dolgoznak. A település nehezen volt megközelíthető az úttestre zuhant fenyők miatt. A házak azon a környéken fából épültek” – fejtette ki a katasztrófavédelem képviselője.

A vihar miatt ugyanakkor az Erdélyi-szigethegységben található Aranyosfő, Lepus (Arieșeni), Girda (Gârda), Feketevölgy (Poiana Vadului), Felsővidra (Avram Iancu), Aranyosszohodol (Sohodol) és Alsóvidra (Vidra) községek 2518 háztartása maradt villanyáram nélkül. A szolgáltató több egysége is a helyszínen dolgozik a hiba elhárításán.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a meghibásodást.

A Fehér megyei rendőrség tájékoztatása szerint a megyében egyetlen úton sem akadályozzák a közlekedést a szélviharban kidőlt fák.