Magyar nyelven is elérhető a kolozsvári patikamúzeum hangos tárlatvezetése

patika
Az audioguide teljes szövege írott formában is megtalálható az applikáción (Kép: Rohonyi D. Iván)
Február 26-tól, azaz hétfőtől magyar nyelven is elérhető a kolozsvári patikamúzeum audioguide-ja – tájékoztatta lapunkat Găzdac Alföldy Ágnes, az Erdélyi Történeti Múzeum munkatársa.

Elmondása szerint a látogatóknak csak annyit kell tenniük, hogy okos-telefonon beszkennelik a QR kódot, amely több helyen is elérhető a múzeumban, vagy rákattintanak az alábbi linkre: https://muzeulfarmaciei.muzeon.app/

A hangos tárlatvezetés termek szerint van csoportosítva, s minden fontos információt tartalmaz a múzeum és a gyűjtemény elrendezésével  kapcsolatban, azon kívül a pincében előkerült éremkincslelet izgalmas története is meghallgatható. Az audioguide teljes szövege írott formában is megtalálható az applikáción. A magyar mellett román és angol nyelvű tárlatvezetés is az érdeklődők rendelkezésére áll – tudtuk meg a történész-numizmatikustól.

A magyar nyelvű feliratok kihelyezésével kapcsolatban a korábbiakhoz képest egyelőre nincsenek új információk.

A több mint öt éve bezárt gyógyszerészeti múzeumot január 15-én nyitották meg újra a Hintz-házban, amelyet visszaszolgáltattak a családnak, és a felújítás során ismét régi pompájában tündököl. A múzeum szeretettel várja a látogatókat a hét minden napján, hétfőt kivéve, 10-től 18 óráig.