Ludovic Orban: Szeptemberben lehetne megtartani a helyhatósági választásokat

Ludovic Orban: Szeptemberben lehetne megtartani a helyhatósági választásokat
Szeptemberben lehetne megszervezni a helyhatósági választásokat, feltéve, hogy a világjárvány első hulláma július végén lejár - mondta Ludovic Orban.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy amennyiben beigazolódik a járványtani szakértők feltevése arra vonatkozóan, hogy a koronavírus-járvány első hulláma július elejéig véget ér, akkor a helyhatósági választásokat szeptemberben meg lehetne tartani.

Az epidemiológusok ugyanakkor úgy számítják, hogy októberben újabb hullám várható - emlékeztetett Orban, aki szerint fontolóra kell venni a levélszavazás vagy elektronikus úton történő szavazás bevezetését az országon belül is, mivel 'normális körülmények között' a parlamenti választásokat december 6-án meg kell tartani.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A politika jelentősen megváltozott az elmúlt másfél évtizedben, és egyre nehezebb karizmatikus vezetőket találni a jelöltek között, ami atipikussá teszi a választásokat. A bukaresti főpolgármester-választásnak mindig nagy presztízse volt, hiszen nem is olyan régen úgy emlegették a főpolgármestereket, mint az elnöki tisztség várományosait. Mára ez is jelentősen megváltozott, ugyanis olyan jelöltek közül kell választania a fővárosi választónak, akikről nem feltételezhető, hogy valaha államelnökké lépnek elő.
Belpol