Kolozsvári reptér: kétszáz alkalmazott vált ideiglenesen munkanélkülivé

Kolozsvári reptér: kétszáz alkalmazott vált ideiglenesen munkanélkülivé
A kolozsvári nemzetközi reptér 220 alkalmazottja vált vállalaton belüli munkanélkülivé, mivel a reptér forgalma jelentős mértékben csökkent, és csak egyetlen rendszeres járat működik a svédországi Malmő úticéllal hetente kétszer.

David Ciceo reptérigazgató közölte: a lehető legszigorúbb költséghatékonysági intézkedéseket vezették be, és csökkentették az ügyfélfogadást.   

„A reptér tevékenysége az eddigi egy százalékára csökkent. Jelenleg a csomagküldés és a Wizz Air légitársaság által üzemeltetett malmői járat működik hétfőn és pénteken. A költséghatékonyságot szem előtt tartva 220 munkatársuntól váltunk meg ideiglenesen. Ez azt jelenti, hogy jelenleg csak kilencven alkalmazott dolgozik váltásban” – magyarázta Ciceo, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a reptér munkatársai is helyt álltak szükségállapot idején, hiszen ők találkoznak elsőként a külföldről hazaérkező, és az ezt követően karanténba vagy házi elkülönítésbe vonuló utasokkal.  

A reptér éjjel és nappal is üzemet, hiszen a hatóságok kérésére vagy a rohammentősök igénylése esetén mindig rendelkezésre kell állniuk.

A kolozsvári reptér volt országos szinten a második – a bukaresti Otopeni reptér után – legnagyobb utasforgalmat bonyolító légikikötő évi 2,9 millió utassal, 40 bel- és külföldi úticéllal, amelyhez hozzáadódnak még az áruszállító és a turisztikai charterjáratok.