Kolozs megyei röplabdagyőzelmek

Kolozs megyei röplabdagyőzelmek
A férfi A1-osztályú röplabdabajnokság mindkét Kolozs megyei együttese pályaválasztóként szerepelt a hétvégén, s mindkettő győzött a 15. fordulóban.

(erkedi, póka)

A Lőtei Attila Rómeó edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub a Karánsebesi SE-t fogadta a Horia Demian Sportcsarnokban. A házigazda csak az első játszmában ingott meg, a bánságiak meg is nyerték azt. A találkozó 1 órát és 51 percet tartott. A következő fordulóban február 4-én a kolozsváriak Karácsonkőre látogatnak.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Karánsebesi SE 3:1 (–19, 19, 20, 26).

Megszületett a visszavágó első dési győzelme, az Egyesülés is csak egy szettet vesztett moldvai ellenfelével szemben. Végre, sikerrel örvendeztette meg lelkes szurkolótáborát a Dési Egyesülés. Igaz, a táblázat utolsó helyezettjét fogadták a sétatéri sportcsarnokban a désiek, de a fontos az,  annyi csalódás után megtört a jég, és nyertesen hagyták el a pályát a 93 perces csata után. Azért a mérkőzés elején egy kicsit megijesztették a hazaiakat a moldvaiak, akik meg is nyerték az első szettet 25:21-re. Ekkor megrázták magukat a Szamos mentiek, és a találkozó végéig ők uralták az összecsapást, sorozatban három játszmát nyerve. Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edzők a keret minden játékosát szerepeltették, köztük az idei télen leigazolt magyar Nagy Pétert is, akinek jelentős hozzájárulása volt a győzelemhez. A mostani siker bizonyára több erőt és bizalmat ad az együttesnek, amely évek óta nem nyújtott ilyen gyenge teljesítményt.

A múlt hétvégi meccsnek karitatív jellege is volt, a désiek ebből az alkalomból is támogatták a 9 esztendős Alina rákbeteg kezelését. Szép gesztus a klub vezetősége részéről.

A hétvégén a dési gárda Bákóba látogat.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK 3:1 (–21, 17, 20, 18).

További eredmények: • Bukaresti MSC–Krajovai U MSC 0:3 • Galaci Arcada–Bákói Ştiinţa 3:1 • Ploieşti-i Tricolorul LMV–Nagybányai Ştiinţa Explorări 3:1. Lapzárta után ért véget a Bukaresti Steaua–Zilahi MRK összecsapás. Az élen: 1. Steaua 36 pont/14 mérkőzés, 2. Zilah 34/14, 3. Arcada 34/14, …, 10. DÉS 10/14, 11. KOLOZSVÁR 10/14.