Kolozs megyei légi támaszponton a NATO főtitkár-helyettese

Kolozs megyei légi támaszponton a NATO főtitkár-helyettese
Vasárnap Mircea Geoană, a NATO főtitkár-helyettese meglátogatta az Aranyosgyéres melletti 71-es számú légi támaszpontot.

Utóbb Gyulafehérváron az Agerpres hírügynökségnek elmondta: kétnapos látogatáson tartózkodik Erdélyben. Magánszemélykent részt vett a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfeszitválon (TIFF), majd Fehér megyében Maroscsügedről a Via Transilvanica útvonalán a megyeszékhelyig kerékpározott. Ugyanakkor az aranyosgyéresi katonai támaszpontot a NATO-főtikárhelyettesi minőségében kereste fel.

Mircea Geoană elmondta: ahányszor tagállamokba látogat, mindig felkeres katonai egységeket is. Romániában idén az aranyosgyéresi támaszpontra ment, ahol amerikai és brit pilóták együtt gyakorlatoznak a román légierő katonáival, tavaly pedig szintén a NATO haderejének részét képező besztercei gépesített dandárnál járt.

„Mindenütt ugyanazt a professzionalizmust, katonai képességeink felgyorsult modernizációját és a román hadsereg, illetve a szövetséges - ebben az esetben amerikai és a brit - katonák közötti hibátlan interoperabilitást tapasztaltam” - számolt be Geoană.