Két romániai bíróbrigád az Európa-bajnokságon

Két romániai bíróbrigád az Európa-bajnokságon
Kijelölték a labdarúgó Európa-bajnokság játékvezetőit, a tornán két romániai bírói brigád is szerepel – közölte a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) honlapja.

Az aradi Ovidiu Alin Haţegan 2016 után a második kontinensviadalon fújhatja a sípot, segédjei Sebastian Gheorghe és Radu Ghinguleac lesznek. A másik romániai játékvezetői hármas élén a nagykárolyi Kovács István áll, akinek Vasile Florin Marinescu és Mihai Ovidiu Artene lesz az asszisztense.

A közlemény szerint csak öt ország, Románián kívül Anglia, Spanyolország, Németország és Hollandia küld az Eb-re két játékvezetői hármast (a román válogatott viszont nem jutott ki a kontinensviadalra).

Tapasztalatcsere jegyében az Eb-n lesz egy argentin bírói brigád is élén Fernando Rapallinivel, a 2021-es Copa Maericán viszont lesz európai játékvezető is Jesis Gil Manzano személyében.

Először szerepel nő is a listán, a francia Stephanie Frappart kap lehetőséget (egyelőre tartalékbíróként).

A játékvezetők előzetes felkészülésen vesznek részt a törökországi Isztambulban május 10. és 13. között. A bírók ugyanebben a városban edzőtáboroznak az Eb idején június 7-ig, a negyeddöntők véglegesítéséig, utána pedig Londonba költöznek az utolsó három meccsre.

Az EURO 2020 játékvezetői: Felix Brych és Daniel Siebert (Németország), Carlos Del Cerro Grande és Antonio Miguel Mateu Lahoz (Spanyolország), OVIDIU ALIN HAŢEGAN és KOVÁCS ISTVÁN (ROMÁNIA), Michael Oliver és Anthony Taylor (Anglia), Bjorn Kuipers és Danny Makkelie (Hollandia), Cüneyt Çakır (Törökország), Andreas Ekberg (Svédország), Orel Grinfeld (Izrael), Szergej Karaszev (Oroszország), Daniele Orsato (Olaszország), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugália), Clement Turpin (Franciaország), Slavko Vincsics (Szlovénia).