Két nap alatt csaknem 50 járművet foglaltak le. Miért?

Két nap alatt csaknem 50 járművet foglaltak le. Miért?
Két nap alatt több mint 3300 bírságot róttak ki a közlekedésrendészet munkatársai az illegális személyszállítást végző gépkocsi-vezetők kiszűrésére irányuló ellenőrzéseken; csaknem félszáz járművet lefoglaltak – írja az Agerpres.

Az országos rendőr-főkapitányság tájékoztatása értelmében két nap alatt csaknem 5 ezer járművet ellenőriztek és 3342 bírságot róttak ki. 152 esetben a taxi- és bérfuvarozási szolgáltatásról szóló törvény rendelkezéseinek be nem tartása miatt büntettek, 36 esetben a fuvarokmányok hiánya miatt, 20 esetben a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályok megszegése miatt, 42 esetben pedig a járványvédelmi intézkedések be nem tartása miatt szabtak ki bírságot.

Összesen 337 gépkocsivezetőnek bevonták a jogosítványát és elvették 237 jármű forgalmi engedélyét. Ugyanakkor elrendelték 49 autó lefoglalását, ezeket ugyanis illegális személyszállításra használták.

Az ellenőrzések során 55 bűntettek észleltek a rendőrök, ezek közül 39 közlekedési bűncselekménynek minősül - derül még ki a tájékoztatásból.