Készül az Egy férfi és egy nő című film folytatása

Készül az Egy férfi és egy nő című film folytatása
Claude Lelouch francia rendező elkészíti az 1966-ban bemutatott Egy férfi és egy nő című filmjének folytatását, ugyanazokkal a színészekkel: a 86 éves Anouk Aimée és a 87 éves Jean-Louis Trintignant újra együtt láthatók a filmvásznon, közölte a produkciót forgalmazó Films 13 produkciós iroda.

A filmet Deauville francia városban forgatják, az eredeti nagyjátékfilm helyszínén, ám a forgatókönyv még titkos és a bemutató dátumáról sem döntöttek, közölte az iroda.

Claude Lelouch már 1986-ban elkészítette a film első folytatását, Egy férfi és egy nő 20 év múlva címmel, összehozva akkor is a színészeket.

Az 1966-ban bemutatott Egy férfi és egy nő elnyerte a Cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját, és megkapta a legjobb idegen nyelvű filmnek és a legjobb forgatókönyvnek járó Oscart is.

A film Anne és Jean-Louis szerelmi történetét meséli el. Mindketten tragikus körülmények közt veszítették el házastársukat, amelytől Anne olyannyira szenved, hogy menekül is az új kapcsolat elől. Ennek ellenére Jean-Louis nem adja fel, s végül sikerül meghódítania Anne-t.

(Borítókép: Jelenet az Egy férfi és egy nő című filmből.)