Késett a vonat, amivel utazott: meneszti a miniszter az igazgatót

Késett a vonat, amivel utazott: meneszti a miniszter az igazgatót
Leváltja tisztségéből Felix Stroe közlekedési miniszter (képünkön) a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatóját, mivel a vonat, amellyel a tárcavezető Bukarestből Dévára igyekezett, csaknem egy órát késett. A CFR közben bejelentette, Marius Chiper személyes okokból mond le.

A közlekedési miniszter ma a dévai állomáson jelentette be, leváltja tisztségéből Marius Chipert, a CFR vezérigazgatóját.

Felix Stroe miniszter éppen Hunyad megyében tartózkodik, s elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy az a vonat, amellyel Bukarestből Dévára utazott, csaknem egy órát késett, holott sem hóvihar, sem kánikula, sem egyéb problémák nem voltak.

„Nem tűrhetjük az állampolgárokkal szembeni tiszteletlenséget. A vonatok késéseit elsősorban nem az okozza, hogy a szerelvények elavultak. A késések oka az infrastruktúra. Ezért a vezérigazgatót ma menesztettem. Nem tudom megérteni, hogy például a Bukarest–Konstanca vonalon, ahol több százmillió euró értékű korszerűsítések történtek, és ami Románia legmodernebb vasútvonala, 20 Celsius fokban miért kell a vonatnak több percet késnie” – mondta a dévai állomáson Felix Stroe.

A közlekedési miniszter hozzátette: „rendet és fegyelmet” fog bevezetni a CFR-nél.

Felix Stroe közlekedési miniszter hétfő reggel menesztette a CFR bukaresti regionális igazgatóját, illetve a fővárosi Északi Pályaudvar vezetőjét, a pályaudvar karbantartásának problémái miatt.

A vezérigazgató menesztése után mintegy két órával a CFR közleményben tájékoztatott arról, hogy Marius Chiper személyes okokból benyújtotta a felmondását.