Kérvényezzék idejében az új gépkocsivezetői jogosítványt – javasolja a belügyminisztérium

Kérvényezzék idejében az új gépkocsivezetői jogosítványt – javasolja a belügyminisztérium
Több mint 450.000 járművezetői jogosítvány érvényessége jár le 2022 decembere és 2023 februárja között - derül ki a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatal (DRPCIV) kimutatásából.

A belügyminisztérium javasolja az érintetteknek, hogy mivel a következő hónapokban számos, tíz évvel ezelőtt kiadott járművezetői jogosítványt kell lecserélni, idejében kérvényezzék az új jogosítványt, a régi érvényességének lejárta előtt.

Időpontot online, a www.drpciv.ro honlapon lehet kérni. Az új jogosítvány kibocsátásához szükséges 89 lejt online a ghişeul.ro vagy a drpciv.ro felületen, a SelfPay pontoknál, a CEC vagy a BCR fiókjainál is be lehet fizetni. Az új jogosítvány kérvényezéséhez szükség van még a személyazonossági igazolványra, orvosi bizonylatra, a régi jogosítványra és a díjbefizetési bizonylatra.

A jogosítvány lecserélését a jogosítványokat és forgalmi engedélyeket kibocsátó bármelyik gépjárművezetői hivatalnál lehet igényelni, függetlenül az igénylő hivatalos lakcímétől - emlékeztet a belügyminisztérium.