Jutalmazták a legjobbakat a Kolozsvári Akarat/Voinţánál

Jutalmazták a legjobbakat a Kolozsvári Akarat/Voinţánál
A patinás kolozsvári sportegyesület, a Kolozsvári Akarat/Voinţa 65 esztendős az idén, hagyományos módon legjobbjait jutalmazta.

A ceremóniamester ezúttal is Ioan Vasile „Ţucu” Vanea újságíró volt, aki előbb az ünnepi beszédeket mondóknak adott szót: Gheorghe Căpraru klubelnök, aki már 23 éve irányítja a klub sorsát, a szövetkezeti egységek elnöke, Corneliu Petrescu kívánt békés karácsonyt mindenkinek.

Ovidiu Blag újságíró felhívta az egybegyűltek figyelmét, hogy az egyesületnek az idők folyamán számos neves bajnoka, volt, mint például az ökölvívó Türei Sándor, Mihalik József és Vasile Mârza vagy a vízipólós Rusu-testvérek, Radu és Claudiu.

A jutalomosztás előtt Căpraru kitüntetés kapott a polgármesteri hivataltól.

Az egyesület 2016-ban a világbajnokságokon hat kiváló helyezést ért el, az éremgyűjtésben az Európa-bajnokságokon (8 arany, 3 ezüst, 6 bronz), más nemzetközi versenyeken (6–6–4), országos bajnokságokon (15–12–16), Román Kupákon (1–1–3) és más romániai vetélkedőkön (51–40–26) jeleskedett.

Öt szakosztály (ökölvívás, kerékpár, karate, tájfutás és asztalitenisz) képviselőit tüntették ki.

A bokszban a legjobbak: Abel Bordi, Raluca Gabor, Carol Bordi, Alin Crişan, Paul Făgădar, Mădălina Ghiţescu és Horaţiu Vereş kapott jutalmat érmes helyezéseiért, Hercz József és Florin Bordi irányítja a szakosztályt.

Kerékpározásban (a szakosztályt a klub elnöke vezeti) Bogdan Bondor, Kiss Roland, Iulian és Nicolae Zaharie, Tutor Csaba, Radu-Stănică Sarca, Harand Róbert, Severian Zegrean, Csordás Norbert és Nagy Iulian jeleskedett.

Hagyományos karatéban (edző. Buduşan Mónika), Căpraru mester az egyesület legjobbjainak nevezte Andreea Boiét (1–2–1 az éremgyűjtése az Eb-n) és Diana Dănilăt (0–1–1), rajtuk kívül még Alin Pleşca, Schopf Jusztin, Sergiu Mastan, Răzvan Borbe, Daria Drăgan, Kerekes Luka, Cătălin Borbe és Tamara Colceriu kapott jutalmat.

A tájfutóknál a szakosztályvezető Pavel Gligor éremszerzésben is kitett magáért (4–2–0 az ob-n arany a Román Kupában), rajta kívül Adrian Oşant, Septimiu Oloşuteant és Cristian Rebrean kapott elismerést.

Az ifjú pingpongozók csapata ötödik lett az országban (Adrian Pascu a szakosztályvezető).
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Kolozsvári Akarat/Voinţa sportegyesület hagyományos év végi gáláján jutalmazta az alakulat legjobb sportolói.
Sport
Csütörtöktől szombatig a Kolozsvári Kerékpár és Triatlon Szövetség és a Kolozsvári Voinţa/Akarat Sportklub, a szakszövetséggel, a Kolozs megyei sportigazgatósággal karöltve és a kolozsvári polgármesteri hivatal és a Kolozs megyei tanács segítségével megszervezi Kolozsvár Kerékpáros Körversenyét (országúti verseny), a Román Kupát (országúti verseny) és az Erdély Trófeát (körverseny) a megyében és Kolozsvárott.
Sport
A zilahi polgármesteri hivatal gyűléstermében rendezett év végi kiértékelő gálán minden sportág legjobbjait jutalmazták.
Sport