Jó évet zárt az Univers T

Jó évet zárt az Univers T
A Kolozs Megyei Tanács tulajdonában levő Univers T Rt. benyújtotta a megyei tanácshoz az elmúlt négy évre vonatkozó tevékenységi jelentését – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A dokumentum szerint a 2012–2016 közötti időszakban a cég által megvalósított gazdasági mutatók növekvő tendenciát mutattak, mind ami az üzleti forgalmat, mind pedig a bruttó nyereséget, a szállodai és közétkeztetési tevékenységből származó bevételeket illeti. Jelentős növekedés volt tapasztalható a szálláshelyek foglalásában, de hatékony volt a költségcsökkentés is, így nőtt a referenciaidőszakban megvalósított nettó profit.

Az üzleti forgalom az elmúlt négy évben 59,5 százalékkal nőtt (a 2012-es 4,7 millió lejről a 2016-os 7,5 millió lejre). A növekedés érezhető a szállodai és a közétkeztetési tevékenység terén is. Tavaly a szállodai szobák kihasználtsága 74,16% volt, ez 38,8%-os növekedést jelent a 2012-es évhez képest, amikor ez a mutató csak 53,43% volt. A vállalat által megvalósított köz- étkeztetési szolgálatok is 50%- os növekedést mutattak. A cég által 2016-ban megvalósított nyereség 2 millió lej volt, ez 92,57%-os növekedést jelent a 2012-höz képest. A nettó nyereség minden lejre 22,33 bani volt. A cégnek sikerült csökkentenie a költségeit is: míg 2012-ben minden 1000 lejes jövedelemhez 824,16 lejes költség társult, úgy 2016-ban ez az összeg csak 780,9 lej volt; az alkalmazottak hatékonysága pedig 49%-kal növekedett.

,,Az Univers T tevékenységének állandó felfele ívelő eredményei és a növekvő üzleti forgalom a szálloda menedzseri csapatának javára szolgál, a csapatnak az elmúlt években jegyzett eredményei és a cég által megszerzett számtalan díj azt bizonyítja, hogy a hatékony menedzsment sikertörténetet hozott létre” – nyilatkozta Alin Tişe megyei tanácselnök. A Kolozs Megyei Tanács tulajdonában levő szállodakomplexum 2015-ben és 2016-ban olyan díjakat zsebelt be, mint a Romániai Kereskedelmi és Iparkamara (CCIR) által megszervezett országos cégverseny I. díja a turizmus kategóriában, ugyancsak első hely a Romániai Kis- és Középvállalkozások Országos Tanácsa (CNIPMMR) által szervezett Romániai Magáncégek Országos Versenyének kereskedelem-turizmus kategóriájában.