IV. liga: Félbeszakadt a Szászfenes–Armenopolis mérkőzés

IV. liga: Félbeszakadt a Szászfenes–Armenopolis mérkőzés
Ezúttal nem volt gólzápor a labdarúgó IV. ligában Kolozs megyében. Ortodox húsvét révén, a csapatok békében és csendben ünnepeltek.

ERKEDI CSABA

Azért nem várt eseménynek a hétvégén is szemtanúi voltunk. A télen megfiatalított, csak ifikből álló szamosújvári Armenopolis csupán hét játékossal utazott a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban (ugyanis ott rendezték e találkozót) a Szászfenesi SK elleni mérkőzésre, és a találkozó kezdete után, a hatodik percben lesérült egy labdarúgó, így hat emberrel maradtak. Ilyen körülmények között a bíró lefújta a játékot, s a szászfenesiek 3–0-ra nyertek. Cristian Vedean szamosújvári edzőnek több játékost nélkülöznie kellett, különböző okok miatt egyszerűen nem tudtak eljönni a mérkőzésre... Kérdésessé válik az örmények további szereplése is ebben a bajnokságban.

A másik szamosújvári alakulatnak, az Atletic Olimpia csapatának sem volt több szerencséje, szoros játék után kikapott Apahidán 2–1-re a Sportingtól. A Tordai Üveg Aranyos kezd megugrani, a 21. fordulóban is magabiztosan győzött 3–1 arányban az Erdőfeleki Jövő pályáján. További eredmények: • Dési CFR–Aranyosgyéresi MSC 0–2 • Alsódetrehemi Egyesülés–Gyalui Szamos 0–0 • Mihai Georgescu Jövő–Szamosújvárnémeti Sas 2–3 • Déscichegyi SK–Nagyiklódi Egyesülés 0–2 • Kolozsvári U FC II–Tordaszentmihályi Aranyos 0–2. 

A táblázat első helyét az Üveg Aranyos foglalja el 56 ponttal (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), második a Szászfenesi SK 52 ponttal, míg a harmadik helyen a Szamosújvári Atletic Olimpia áll 45 ponttal.