Iohannis felkereste a crevediai robbanás sérültjeit a kórházban

Iohannis felkereste a crevediai robbanás sérültjeit a kórházban
Nagyon aggasztónak nevezte kedden Klaus Iohannis államfő a kábítószer-fogyasztás elterjedését a fiatalok körében, hangsúlyozva, hogy az iskolai drogtesztek bevezetése is megoldás lehet a problémára.

Mint mondta, nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzést célzó tájékoztatásra, ugyanakkor kellő határozottsággal kell fellépni azoknak a kiszűrésére, akik "nem értenek a szép szóból".

"Nem lehet tétlenül szemlélni a jelenséget" - fogalmazott az elnök, hozzátéve, megoldás lehet az iskolai tesztelés bevezetése is, természetesen szülői hozzájárulással.

Klaus Iohannis a bukaresti sürgősségi klinikai kórháznál nyilatkozott az újságíróknak, miután felkereste a crevediai robbanások ott ápolt sérültjeit. 

Elmondta: csodálattal és tisztelettel tekint mind a tűzoltókra, akik odaadással és elszántan próbálták megfékezni a lángokat, mind az orvosokra, akiknek a gyors beavatkozása "életeket és sorsokat mentett meg".

Hozzátette, jelenleg az a legfontosabb, hogy a sérültek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. "Gondolnunk kell az áldozatok családjaira is, mutassuk meg nekik, hogy valóban mellettük állunk, hogy megértjük a szenvedésüket, és mindenki próbál segíteni nekik" - fogalmazott. 

Marcel Ciolacu kormányfő szerint Cătălin Predoiu belügyminiszter hétfő este bejelentett intézkedései előrelépést jelentenek a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelemben, de nem elegendőek. az iskolákba bevezetendő drogteszteken vagy a drog hatása alatt vezető személyek autójának elkobzásán kívül hatalmas erőfeszítéseket kell tenni a kábítószer-kereskedő hálózatok felszámolására.

„Elvárom a rendőrségtől, hogy sokkal hatékonyabban lépjen fel a drogdílerek ellen! Azt akarom, hogy az összes rendelkezésre álló egységet az utcára rendeljék üldözni azokat a gazembereket, akik vagyonokat keresnek azzal, hogy tragédiákat okoznak a román családoknak!” - írta Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Borítókép: Presidency.ro