Iohannis: az oktatási reform megvalósítása türelmet és kitartást igényel

Iohannis: az oktatási reform megvalósítása türelmet és kitartást igényel
Türelmet és kitartást igényel az oktatási reform megvalósítása - jelentette ki a hétfői tanévnyitón Klaus Iohannis. Az államfő reményét fejezte ki, hogy a politikusok 'érett' magatartást tanúsítanak, és nem fognak máris módosítani az oktatási törvényeken.

Iohannis a bukaresti 162-es számú iskola tanévnyitóján Ligia Deca tanügyminiszterrel és Clotilde Armand fővárosi első kerületi polgármesterrel együtt vett részt.

Felszólalásában az államfő kifejtette, a nemrégiben elfogadott tanügyi törvények megteremtik az oktatási rendszer megújulásának lehetőségét, de a reformhoz "türelemre és kitartásra" van szükség, mert az eredmények nem mutatkoznak meg egyik napról a másikra. Iohannis reményét fejezte ki, hogy a politikusok 'érett' magatartást tanúsítanak, és nem fognak máris módosítani az oktatási törvényeken, mint ahogyan az már több korábbi reformkísérletkor megtörtént, rontva az eredményeken.

- Szeretném azt hinni, hogy közös célunk egy olyan képzett Románia felépítése, amelyben minden gyermeknek lehetősége van arra, hogy felfedezze a benne rejlő lehetőségeket, és szakmailag és személyesen is fejlődjön - fogalmazott Iohannis.

Hosszú és alapos vitákHozzátette: hosszú és alapos viták után Románia végre modern oktatási törvényekkel rendelkezik, amelyek a gyakorlatban is megvalósítják a Képzett Románia projekt elképzeléseit.

Az államelnök szerint az új törvénnyel elkezdődik az oktatással kapcsolatos problémák megoldása.

'Mindannyian versenyképes Romániát akarunk, és ezt csak minőségi, minden tanuló és diák számára elérhető oktatással lehet elérni' - szögezte le.

A tanulókhoz intézve szavait Iohannis rámutatott, hogy az új törvény merész célkitűzéseket tartalmaz, és arra biztatta őket, hogy ugyanilyen merészen kezdjenek hozzá álmaik megvalósításához, mélyítsék el tudásukat az őket érdeklő területeken.