HOP-gála: várják a fiatal színészek jelentkezését

HOP-gála: várják a fiatal színészek jelentkezését
Lehet jelentkezni a Romániai Színházi Szövetség (UNITER) által szervezett 23. HOP – Fiatal Színészek Gálájára, amelynek célja az egyetemi tanulmányaikat elvégzett, 33 évnél fiatalabb színészek bemutatása és népszerűsítése, olvasható a színházi szövetség közleményében.

Az elmúlt évhez hasonlóan a téma a táncszínház, a gála művészeti igazgatója idén is Gigi Căciuleanu koreográfus-táncos. Az előválogatás a versenyzők által küldött videófelvételek alapján zajlik, jelentkezni pedig egyéni és csoportos – maximum hét fő – kategóriában egyaránt lehet. A fiatal színészeknek az egyéni kategórában 10 perces, a csoportosban 15 perces videó formájában kell bemutatniuk egy mozgáson és szövegen alapuló jelenetet, amelyhez az UNITER weboldalán – www.uniter.ro – találnak 32, Shakespeare-darabakból összeállított szövegjavaslatot.

A jelentkezőknek a doina@uniter.ro e-mail címre kell elküldeniük az elkészített videofelvételt fekvő formátumban, önéletrajzot, az egyetemi diploma másolatát vagy az azt helyettesítő igazolást, egy portrét 300 dpi felbontásban, a bemutatott jelenet címét, valamint a különleges technikai igények jegyzékét. A beküldési határidő július 15.

A továbbjutók a bukaresti Nemzeti Színházban tartott szeptemberi HOP-gálán bemutathatják produkciójukat.  

(Fotó forrása: uniter.ro)