Holttestekből kiműtött szívritmus-szabályozókat ültettek be páciensekbe?

Holttestekből kiműtött szívritmus-szabályozókat ültettek be páciensekbe?
Olyan orvosok lakásán tartanak házkutatást ma a gazdasági rendőrség munkatársai és a legfőbb ügyészség ügyészei, akik a gyanú szerint holttestekből kiműtött defibrillátorokat és szívritmus-szabályozókat ültettek be pácienseikbe olyan áron, mintha a készülékek újak lennének - nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek ügyészségi források.
A gyanúsítottak a bűncselekményekből származó pénzből állítólag házépítésbe kezdtek egy természetvédelmi területen, és kenőpénzt ajánlottak fel a helyi hatóságoknak a szükséges engedélyek megszerzéséért.

Az Országos Rendőr-főkapitányság ma bejelentette, hogy a gazdasági rendőrség és legfőbb ügyészség összesen 24 helyszínen tart házkutatást Iaşi, Brassó és Neamţ megyében. Az érintett személyeket hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával, vesztegetéssel, okirat-hamisítással, hamis okirat felhasználásával és csalással gyanúsítják.

A házkutatások cégek székhelyén, magánlakásokban, több község polgármesteri hivatalában, néhány kórházban és egy civil szervezetnél zajlanak.