Holtan találtak egy diákot Csíkszeredában

Holtan találtak egy diákot Csíkszeredában
Holtan találtak egy 17 éves diákot egy csíkszeredai líceum tanulószobájában. A mentőorvosok szerint a szíve tájékán szúrt seb volt, és feltételezhetően öngyilkosságról van szó.
A helyszínre érkező mentőcsapat megállapította, hogy a fiatal meghalt: arccal felfelé feküdt, és a szíve tájékán szúrt seb volt.

„A mentősök megállapították, hogy öngyilkosságról van szó. Mellkasa bal oldalán, a szíve tájékán szúrt seb volt. A tanulószobában feküdt a földön, hátára esve. Már beállt a hullamerevség, tehát már jó néhány órával azelőtt bekövetkezett a tragédia. Az orvos csak a halál beálltát állapíthatta meg” - mondta Dr. Péter Szilárd a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője.

Magdalena Dumbravă, az intézmény igazgatója azt nyilatkozta, hogy a fiú egy Bákó megyei faluból érkezett, introvertált, nagyon jóindulatú gyerek volt, ám az utóbbi időben osztályfőnöke észrevette, hogy megváltozott a viselkedése, ezért a gyermek anyjával együtt úgy döntöttek, hogy pszichopedagógiai tanácsadóhoz viszik.

Kiderült, hogy volt némi adaptációs problémája és félelmei is voltak az érettségi vizsga sikerességével kapcsolatban, ám az igazgató szerint ezek nem voltak olyan súlyosak, hogy ne lehetett volna megoldani őket.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást - közölte Gheorghe Filip szóvivő.