Harvey Keitel a kolozsvári Arénában

Harvey Keitel a kolozsvári Arénában
Forgatási helyszínné vált a Kolozsvár Aréna, olyan hollywoodi sztárok állnak kamera elé, mint Harvey Keitel és Liam McIntyre. Jenia Tanaeva orosz színésznő készülő filmjéről, a See you soon-ról (Hamarosan találkozunk) van szó, aki a női főszerepet alakítja, ugyanakkor a forgatókönyvnek is ő a szerzője. Amint arról Tanaeva a Pro tv-nek beszámolt, egy „modern Hamupipőke” sztoriját viszik filmre, a történet egy fiatal orosz anyáról szól, aki a jobb élet reményében luxushajón vállal munkát, itt ismerkedik meg a futballsztárral és menedzserével. A film rendezője David Mahmoudieh, akinek ez lesz a debütfilmje.

A 78 éves Harvey Keitel nem szorul különösebb bemutatásra, azt viszont kevesen tudhatják a népszerű színészről, hogy román felmenői vannak. Édesanyja, a zsidó származású Miriam brăilai, fiatalon emigrált az Egyesült Államokba. Keitel járt már Bukarestben és Segesváron, elmondása szerint szívesen tér vissza Romániába. Amerikában több karitatív eseményen is részt vett, amelyeken a romániai szegény családok számára gyűjtöttek.

Hervey Keitel olyan sikerfilmekben játszott, mint a Taxisofőr, a Pulp Fiction, a Kutyaszorítóban, a Thelma és Louise, vagy a Bugsy, az itt nyújtott alakításáért megkapta első Oscar- és Golden-Globe jelölését.